Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Revolt Zeničana

Hrelja se izvinio navijačima Čelika zbog javne podrške Sarajevu: Iskreno se kajem

adnan hrelja
Foto: NK Čelik
Adnan Hrelja

Hrelja je rođen u Sarajevu i prošao je omladinske selekcije kluba s Koševa, gdje je igrao i za prvi tim

Adnan Hrelja je ovog ljeta postao novi član Čelika, a posljednjih dana našao se na meti kritika navijača.

Dvadesetdevetogodišnji fudbaler je javno, putem društvenih mreža, podržao Sarajevo, klub u kojem je ponikao, a izazvalo je to revolt Zeničana, piše Scsport.ba.

Hrelja se sinoć oglasio putem zvanične stranice NK Čelik, priznao grešku, pokajao se i izvinio Robijašima.

“Dragi navijači NK Čelika,

Ovim otvorenim pismom želim izraziti iskreno izvinjenje zbog nedavnih događaja i moje nedopustive objave na društvenim mrežama. Shvatam da je moja podrška drugom nogometnom klubu, koji ima rivalitet sa Čelikom, izazvala razočaranje, bijes i frustraciju među vama, našim vjernim navijačima.

Kao profesionalni nogometaš i igrač NK Čelik, trebao sam biti svjestan važnosti lojalnosti prema našem klubu i poštovanja prema navijačima. Moje postupke ne može opravdati ništa i iskreno se kajem zbog svog neodgovornog ponašanja.

Obećavam vam da ću poduzeti sve korake kako bih se ispričao vama, navijačima, i klubu za svoje postupke. Svjestan sam da će biti potrebno vrijeme i trud da povratim vaše povjerenje, ali želim vam dokazati da sam naučio iz ove pogreške i da ću biti bolji na terenu i izvan njega.

Također sam spreman preuzeti odgovornost za svoje postupke i učiniti sve što je potrebno kako bih se ispravio. Bit ću posvećen klubu i radit ću na tome da opravdam vašu podršku kroz moju igru, profesionalnost i predanost.

Hvala vam što ste mi pružili priliku da se iskreno izrazim. Ponovno izražavam iskreno izvinjenje svim navijačima NK Čelik. Nadam se da ćete mi dati priliku da vam dokažem svoju predanost i da obnovimo našu vezu na terenu”, napisao je Hrelja.

Inače, Hrelja je rođen u Sarajevu i prošao je omladinske selekcije kluba s Koševa, gdje je igrao i za prvi tim.