Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrgović: Transfer u Wolfsburg izgledao je nestvarno

mirko-hrgovic-eintracht

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirko Hrgović 2003. je iz Širokog Brijega otišao u njemački Wolsburg, u transferu koji je jedan od najvećih u historiji Premijer lige. Nezvanične cifre kažu 800.000 eura.

– Nakon sezone i pol u Širokom uslijedio je potpis za Wolfsburg, što mi je onda djelovalo nestvarno. Živio sam san svakog igrača – da ostvari takav transfer. Prilagodba je bila teška, jer radi se drukčije, liga je dosta jača, svakome bi trebalo dosta vremena da se snađe, rekao je za Dnevni list.

Vraćajući film, kaže da je zadovoljan igračkom karijerom.

– Uvijek se može više, ali ja sam igrao u najjačoj ligi svijeta, Japanu, Grčkoj, Hajduku, Dinamu, igrao u reprezentaciji… Mislim da sam izvukao maksimum. Nema tu ‘što bi bilo kad bilo’. Bilo je kako je bilo, sad je završilo. Najbolje da o tome drugi sude, dodao je.

Danas je iz Premijer lige lakše ostvariti transfer, no kako je to bilo onda – kakvu smo Premijer ligu imali? Često čujemo kako je to nekad bilo puno bolje, kvalitetnije, da je bilo jačih utakmica.Mirko se ne slaže do kraja.

– Svako hvali svoje vrijeme. Ja se sjećam Premijer lige BiH od 20 klubova i puno lošijih terena od današnjih. Je li bilo boljih igrača onda, ne mogu sa sigurnošću ustvrditi, ali danas je to sve otišlo na viši nivo, smatra Hrgović.