Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvati na Mundijalu, sada se jasno vidi razlika između Šukera i Begića (VIDEO)

dalic_hrvati

Nogometna reprezentacija Hrvatske plasirala se na Mundijal u Rusiji 2018. godine nakon što je u uzvratnom meču protiv Grčke odigrala bez golova (0:0)

Podsjećamo, prvi meč završen je ubjedljivom pobjedom naših zapadnih komšija na Maksimiru rezultatom 4:1.

Što se meča u Pireju tiče, Hrvati su svih 90 minuta držali Grke daleko od svog gola, a jedinu priliku u prvom poluvremenu imali su kada je Sokratis s vrha kaznenog prostora šutirao pored gola.

Hrvatska je svoje prilike čekala iz kontre, a najbolju priliku u prvom dijelu imali su kada je Ivan Perišić pogodio stativu.

Do kraja meča Grčka je imala nekoliko poluprilika ali nije bilo pogodaka.

U prvom dvoboju baraža odigranom nešto ranije Švicarska i Sjeverna Irska odigrali su također bez golova, a Švicarci su nakon pobjede u Belfastu od 1:0 prošli dalje.

Ovo je za Hrvastku peti put da će igrati na Svjetskom prvenstvu, a najveći uspjeh ostvarili su 1998. godine kada su osvojili treće mjesto.

Hrvatska je postala 28. reprezentacija koja je osigurala nastup na SP. Čekamo još četiri učesnika.

Podsjećamo, Hrvatska je promijenila selektora (smijenila Antu Čačića i postavila Zlatka Dalića) kolo prije kraja regularnog dijela kvalifikacija i to se ispostavilo ko maestralan potez Davora Šukera i njegovih saradnika. Nažalost, mi nismo imali Šukera na čelu Saveza.

Elvedin Begić i njegovi saradnici dva kola prije kraja, uprkos tome što je sve navodilo na to da s Mehmedom Baždarevićem na klupi ne možemo do baraža, nisu ni prstom mrdnuli da Zmajevima daju bilo kakavu šansu da se ipak možda dočepaju dodatnih kvalifikacija. Na Belgiju su ih poslali s provjerenim gubitnikom u velikim utakmicama.

Žrijeb grupa Svjetskog prvenstva 2018. održat će se, u petak, 1. decembra.