Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvati protiv Turske bez Rakitića: A, to je obično loš znak

rakitic

Nogometna reprezentacija Hrvatske je u ponedjeljak stigla u Eskisehir u Turskoj gdje će u, u okviru grupe “I” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., u utorak igrati meč kvalifikacija protiv domaće selekcije, javlja Anadolu Agency (AA).

Reprezentacija Hrvatske je privatnim avionom doputovala na aerodrom “Hasan Polatkan” nakon čega je smještena u hotel.

Selektor Ante Čačić uoči polaska na put za Tursku je kazao novinarima da je siguran kako će njegovi igrači još jednom s posebnim žarom igrati za hrvatski dres.

“U neravnopravnom smo položaju jer bismo se trebali odmoriti uoči nove važne utakmice, ali moramo se suočiti s tim činjenicama. Utakmica se igra, moramo biti bistri u glavi, spremni i odlučni. Siguran sam da će naši reprezentativci još jednom s posebnim žarom igrati za hrvatski dres, u poticajnoj nogometnoj atmosferi i na podlozi koja im odgovara. Siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu, a uvjeren sam da će tada i rezultat biti dobar”, rekao je Čačić.

Tursku će zbog lakše ozljede zadnje lože preskočiti Ivan Rakitić, dok Mario Mandžukić ima četiri šava, ali vjerojatno će biti u stanju zaigrati. Hrvatski mediji upozorovaju da Hrvatska bez Rakitića u startnoj postavi u pravilu ne dobija važne utakmice.

Hrvatska i turska nogometna reprezentacija do sada su igrale osam puta.

Hrvati su samo jednom poraženi, ali baš u zao čas. Slaven Bilić vodio je tada selekciju Hrvatske koja je nakon jedanaesteraca ispala u četvrtfinalu Eura 2008. godine. Na drugoj strani tada je bio Fatih Terim.

Hrvatska je u nedjelju pobijedila u nastavljenom susretu s Kosovom (1:0), dok je Turska poražena u Ukrajini (2:0).

Poslije sedam odigranih kola, lider grupe “I” je Hrvatska sa 16 bodova, a prate je Ukrajina sa 14, Island 13, Turska 11, Finska 4 i Kosovo sa jednim osvojenim bodom.