Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvati se “začešljali”, na putu do finala problem im je samo četvrtfinale

hrvatska

Hrvatska je protiv Argentine dokazala da može daleko na SP-u. No, pitanje je li pretjerano nakon jedne utakmice protiv užasne Argentine već razmišljati o – finalu Mundijala. Upravo se takvi naslovi mogu pročitati u hrvatskim medijima nakon sjajnog trijumfa nad Argentinom. Taj je trijumf brzo gurnuo u stranu prosječnu partiju protiv Nigerije, u kojoj je Hrvatska do pobjede došla autogolom i penalom.

S obzirom na razvoj prvenstva, potencijalno se Hrvatskoj otvara savršen žrijeb u slučaju da ne bude većih iznenađenja u posljednjem kolu, piše jutros Index.hr.

Ako želi savršen put, Hrvatska mora ostati prva u grupi, za što joj je dovoljan i bod u sudaru s Islandom (utorak, 20 sati), ali i poraz ako Nigerijci ne svladaju Argentinu, i to tako da se istopi velika prednost u gol-razlici pred afričkom ekipom koja iznosi pet golova, stoji u istom osvrtu.

Ako Francuska završi ispred Danske, Hrvatska bi u tom slučaju išla na Dansku u osmini finala, u utakmici u kojoj je veliki favorit. Ali lako bi se moglo dogoditi da žrijeb “baci” skoro sve favorite na jednu stranu. Za to bi se trebalo poklopiti još nekoliko sasvim realnih ishoda: Urugvaj bi trebao završiti ispred Rusije, Meksiko ispred Njemačke, Brazil ispred Švicarske, a Belgija ispred Engleske. Sve su to ishodi koje kladionice vide kao najizvjesnija razrješenja ovih grupa.

Najteži protivnik u četvrtfinalu

U tom slučaju, Hrvatska bi formalno najtežeg suparnika imala u četvrtfinalu, u vidu pobjednika grupe B, u kojoj se nalaze Portugal i Španija koji su zasad poravnati na prvoj poziciji, dok šansu za prolaz ima i Iran. Osim Hrvatske i Španije ili Portugala (prvoplasiranog iz te grupe), u ovom dijelu žrijeba još bi se našli: Rusija, Danska, Meksiko, Engleska, Švicarska i pobjednik grupe H (Kolumbija, Japan ili Senegal).

U drugom dijelu žrijeba bili bi Urugvaj, Portugal ili Španija (drugoplasirani iz te grupe), Francuska, Argentina (ako prođe grupu) Njemačka, Brazil, Belgija i drugoplasirani iz grupe H (Senegal, Poljska i Japan), piše Index.hr

Trenutna situacija neodoljivo podsjeća na Euro u Francuskoj, kada je Hrvatska pobjedom nad Španijom u potpunosti poremetila žrijeb i poslala gotovo sve favorite turnira na jednu stranu. Tada su Hrvati Portugal gurnuli u drugu stranu žrijeba, i ispali baš protiv Cristiana Ronalda i društva. Portugala je tada otišao do kraja, preko Poljske, Walesa i u finalu Francuske.

Hrvatska nikada nije imala veću priliku, zaključuje novinar Index.hr.

Ako kazni Xhaku i Shaqirija FIFA mora objasniti i ove fotografije