Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024

Hrvatska pala za 17 minuta, već sljedeća utakmica je “biti ili ne biti”

morata hrvatska
FOTO: Screenshot
Morata načeo Hrvate

Hrvatska narednu utakmicu igra 19. juna, a protivnik je Albanija. Večeras od 21 sat u istoj grupi igraju Italija i Albanija.

Nogometna reprezentacija Hrvatske ubjedljivo je poražena na otvaranju Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Španije je posao riješila za 17 minuta u prvom poluvremenu.

Alvaro Morata je načeo Hrvate u 29. minutu. Morata je tako došao do sedmog gola na evropskim prvenstvima što ga stavlja na treće mjesto vječne liste (zajedno sa Shearerom i Griezmannom).

spanija hrvatska morata

Portugalac Cristiano Ronaldo je najefikasniji sa čak 14 golova, dok je na drugom mjestu legendarni Michel Platini sa devet golova. Zanimljivo, Morata je večeras treći put zaredom pogodio na EP mrežu Hrvatske (2016., 2020. i 2024.).

Ruiz je već u 32. podigao na 2:0, a Carvajal u drugom minutu sudačke nadoknade zabio, ispostavilo se, za konačnih 3:0. Igrač Real Madrida tako je svoj debi na EP u dresu Španije obilježio na najbolji mogući način.

Osim gola koji je već hit na društvenim mrežama, Carvajal je akter još jedne već viralne snimke. Radi se o duelu sa Majerom, koji je bukvalno uhvatio za glavu u jednom trenutku i bacio na travu.

Imali su Hrvati veliku šansu u 80. minutu da ublaže poraz, ali je Petković promašio penal. Najboljim igračem utakmice proglašen je strijelac trećeg gola za Španiju Fabian Ruiz.

Hrvatska narednu utakmicu igra 19. juna, a protivnik je Albanija. Večeras od 21 sat u istoj grupi igraju Italija i Albanija.