kvalifikacije za sp

Hrvatska pregazila Maltežane, uprkos kiksu Portugala Srbiji i dalje igra samo pobjeda

New Project – 2021-11-11T230327.320

Njemačka je u grupi J ponizila Lihtenštajn s čak 9:0

Reprezentacija Hrvatske s ubjedljivih 7:1 savladala je Maltu u pretposljednjem kolu Kvalifikacija za SP u Kataru.

Ovom pobjedom Hrvati su zadržali korak za Rusijom, liderom grupe H i u posljednjem kolu u direktnom obračunu na splitskom Poljudu past će odluka o putniku za Katar te učesniku baraža. Hrvatska uoči te utakmice ima dva boda manje.

Što se večerašnjeg susreta na Malti tiče, redom su pogađali Perišić, Ćaleta – Car, Pašalić, Modrić, Majer, Kramarić i još jendom Majer. Nakon prvih 45 minuta bilo je 4:1 za Hrvatsku, a jedini gol za domaćine bio je autogol Brozovića u 31. minutu.

U istoj grupi Slovenija i Slovačke odigrale su 2:2. S obzirom na pobjedu Hrvatske, rezultat duela u Slovačkoj bio je nebitan kada je borba za baraža u pitanju. Obje reprezentacije SP će gledati na TV ekranima.

Njemačka je u grupi J ponizila Lihtenštajn s čak 9:0, dok su Rumuni propustili veliku priliku da obezbjede plasman u baraž odigravši samo 0:0 s Islandom. Rumunija je tako kolo prije kraja ostala na bod manje od Sjeverne Makedonije. U zadnjem kolu Makedonci igraju kod kuće s otpisanim Islandom, dok Rumunije ide u goste Lihtenštajnu.

Selekcije Portugala nije uspjela slaviti u Dablinu, protiv Republike Irske odigrali su tek 0:0. No, i dalje će im za direktan plasman u Katar biti dovoljan i bod protiv Srbije u zadnjem kolu. Obje reprezentacije imaju po 17 bodova, ali Portugal ima bolju gol razliku.