Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacija za ep

Hrvatska se plasirala na EP, Vels ide u baraž

hrvatska reprezentacija
Foto: Pixsell

Polufinale baraža igra se 21. marta 2024. godine, a finale je četiri dana poslije

Hrvatska je pobjedom protiv Armenije čekirala kartu za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. Hrvati su večeras mogli ostati bez plasmana u Njemačku da nisu dobili Armence a da je Wales slavio protiv Turske. Ni jedno ni drugo se nije desilo.

Pobjedu Hrvatskoj osigurao je Budimir u 43. minutu utakmice, dok su Velšani odigrali 1:1 s Turcima. Golove su postigli Williams u 7. minutu za domaće i Yazici u 70. minutu iz penala za goste.

Velšani će tako ipak u baraž gdje se nalazi i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Ko će na koga u baražu

Žrijeb baraža na rasporedu je u četvrtak od 12 sati u Nyonu (Švicarska), a značajno su veće šanse da će prvi rival BiH biti Finska.

Naime, prvo će u bubnju biti Island, Finska i Ukrajina i izvlačit će se selekcija koja će ići u baraž Lige A, gdje će u polufinalu igrati protiv Velsa.

Ukoliko Island završi u baražu Lige A, Zmajevi će polufinale baraža u Ligi B igrati protiv Finske, dok će drugi polufinalni par činiti Izrael i Ukrajina.

Ukoliko Finska završi u baražu Lige A, Zmajevi će u polufinalu baraža igrati protiv Ukrajine, dok će drugi polufinalni par činiti Izrael i Island.

Ukoliko u baražu Lige A završi Ukrajina, Zmajevi polufinale baraža igraju s Finskom, a drugi polufinalni par čine Izrael i Island.

Dakle, BiH je sigurno domaćin u polufinalu baraža, a žrijeb će u četvrtak odlučiti i da li će to biti slučaj u finalu.

Polufinale baraža igra se 21. marta 2024. godine, a finale je četiri dana poslije.