Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

problemi za dalića

Hrvatska u kvalifikacije bez Rakitića i Kovačića

zlatko dalic3224

Veznjaku Chelseaja i “vatrenih” dijagnosticirana je upala hvatišta Ahilove tetive na desnoj nozi, zbog čega ne može konkurirati za predstojeće utakmice protiv Slovačke i Azerbajdžana

Zbog upale Ahilove tetive, Mateo Kovačić neće konkurirati za utakmice Evropskih kvalifikacija protiv Slovačke i Azerbajdžana, a umjesto njega u reprezentaciju Hrvatske pozvan je Mijo Caktaš, javlja Anadolu Agency (AA).

Po dolasku na okupljanje reprezentacije, Matea Kovačića pregledala je liječnička služba hrvatske reprezentacije te je obavio i pregled magnetskom rezonancijom u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina, potvrđeno je iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Veznjaku Chelseaja i “vatrenih” dijagnosticirana je upala hvatišta Ahilove tetive na desnoj nozi, zbog čega ne može konkurirati za predstojeće utakmice protiv Slovačke i Azerbajdžana.

Selektor Zlatko Dalić odlučio je aktivirati pretpoziv veznom igraču Hajduka, Miji Caktašu, koji će se već danas priključiti svjetskim doprvacima.

Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uoči današnjeg okupljanja reprezentativaca pred dvije kvalifikacijske utakmice protiv Slovačke i Azerbejdžana koje se igraju u gostima najavio je kako je riječ o dvije teške utakmice za “vatrene”.

“Cilj nam je napraviti dobar rezultat za kojeg nam treba koncentracija, kvaliteta, znanje, puno truda i energije da bi se vratili s bodovima sa ova dva teška gostovanja”, rekao je selektor Dalić.

Dalić je izjavio kako je jučer obavio razgovor s Ivanom Rakitićem koji, zbog prijelaznog roka, nije riješio svoj status u klubu.

“Zaključili smo da on nije spreman ni fokusiran u ovom trenutku na reprezentaciju, da ne može dati svoj maksimum koji bi mi trebali, kojeg ja trebam u ovom trenutku. Ivan neće doći i umjesto njega smo pozvali Marka Roga”, kazao je Dalić.

Hrvatska reprezentacija igra dvije utakmice kvalifikacija za EURO, najprije gostuje u Slovačkoj 6septembra, a potom u Azerbajdžanu 9. septembra.