Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska uoči utakmice sa Portugalom strahuje od nereda

hrvatska neredi navijaci

Nisu otklonjene prijetnje divljačkih ispada na utakmicama Hrvatske. Uoči Lensa ponovno postoje najave da bi se na stadionu mogli pojaviti pojedinci s ciljem da naprave incident, koji bi doveo do kažnjavanja reprezentacije, a ako uspiju i prekida utakmice.

“Policija je u Bordeauxu napravila sve što smo od nje očekivali i prošlo je dobro. Ponovno razmjenjujemo informacije i nadamo se da ćemo u Lensu obaviti jednako kvalitetan posao”, kazao je povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković.

Prema neslužbenim informacijama u Bordeauxu su na stadionu uhapšena trojica, među njima i onaj, koji je bacio topovski udar u St. Etienneu.

“Za normalan navijački svijet kontrole nisu bile pooštrene, ali za potencijalne incidente osobe jesu. Nekoliko ih je ušlo na tribinu, no kad su vidjeli kako su ih pretresli, a dočekali su ih čak i s protiveksplozivnim psima i izuvali, dio onih koji su htjeli izazvati nerede odustao je od ulaska na stadion. Pozivamo hrvatske navijače da se ne obračunavaju sami s huliganima, nego da prepuste policiji i zaštitarima da odrade taj posao. Hrvatska ima sjajne navijače za koje ističu da su najbolji, izuzev goleme manjine koja je napravila incidente, a neka se to još više pokaže na utakmici u Lensu”, konstatirao je Marković.