Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatski internacionalac Ivan Lendrić novo pojačanje FK Željezničar

Lendric

Hrvatski internacionalac, Ivan Lendrić, potpisao je danas jednoipogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom Željezničar, javlja Anadolu Agency (AA).

Dvadesetčetverogodišnji napadač je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Hrvatske, a za U-21 reprezentaciju je postigao dva gola. Lendrić je sa Fudbalskim klubom Željezničar potpisao jednoipogodišnji ugovor sa opcijom produženja na još jednu godinu.

“Sa Željom sam se dogovorio u dvije minute. Jedva čekam obući dres najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini. Velika čast i obaveza prema upravi, treneru i naravno navijačima. Uvjeren sam da ću im uzvratiti na ukazanom povjerenju”, rekao je Ivan Lendrić, novi fudbaler Željezničara.

Ivan Lendrić je rođen 8. augusta 1991. godine u Splitu. Prošao je omladinsku školu splitskog Hajduka, a po izlasku iz juniora odlazi u Zrinjski gdje je postigao 16 golova i bio najbolji strijelac našeg prvenstva. Potom se vraća u Hajduk, te odlazi u belgijski Zulte Waregem. Igrao je i za Lokomotivu, Kapfenberg, Sudtirol, Celje, Milsami, a posljednji klub mu je bio grčki AOK Kerkyra. Na ukupno 127 odigranih utakmica, Ivan je postigao 37 golova.