Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatski navijači se tukli međusobno, Toricida najavila napad na Facebooku

napad

Skandalozne scene viđene su na utakmici Hrvatska – Češka gdje je na tribinama došlo do nereda.

Najprije su huligani zapalili desetine baklji i ubacili ih na teren, uz nekoliko topovskih udara, od kojih je jedan mogao ozbiljno da povrijedi jednog redara.

Uzaludne su bile molbe igrača da prestanu sa neredima, pa su stvar u svoje ruke uzeli obični navijači, ljubitelji noogmeta. Počeli su da se tuku sa organizovanim huliganima, što je zabilježeno i na fotografijama. Huligani su obučeni u njhovom stilu, bez navijačkih obilježja, dok su obični navijači uglavnom u dresovima.

Hrvat-2-670x473

I sudeći po fotografijama, huligani su izvukli deblji kraj, jer očigledno da je bijes običnih ljubitelja nogometa bio velik i zato su krenuli u obračun.

Tu se posebno istakao stariji čovjek sa slike na početku koji tuče huligana. Na drugoj fotografiji se vidi da je on bio niže na tribini kada su počeli neredi huligana, a zatim je krenuo u akciju protiv njih.

profimedia-0291409593-670x379

Zanimljivo je da je dva sata prije početka utakmice na Facebook stranici Torcida 1950 objavljena je pojednostavljena tlocrtna karta stadiona Geoffroy-Guichard u St. Etienneu koja je vrlo vjerovatno plan izvršene diverzije.

Na karti su označene lokacije na kojoj će se nalaziti hrvatske navijačke skupine – zagrebački Bad Blue Boysi, riječka Armada, vinkovački navijači te u najvećem broju pripadnici Torcide, koji su na tlocrtu označeni crvenom bojom.

Tan2016-6-17_202333736_0-670x412

Prema toj karti, tri crvene strelice odapete su upravo iz dijela gdje se u najvećem broju nalazila Torcida. To je točno lokacija s koje su počela huliganska divljanja u završnici inače fantastične utakmice.

plan1

Kvačicom je na mapi označeno baš mjesto na koje je doletjelo dvanaest baklji te jedan topovski udar koji je eksplodirao u lice djelatnika na stadionu koji je pokušavao pokupiti zapaljene baklje.

Ostale strelice sugeriraju da je napada trebalo biti još, čak i od drugih hrvatskih huliganskih skupina u St. Etienneu, no očigledno nisu uspjeli biti izvršeni.