Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

HNS

Hrvatski nogometni savez se oglasio oko spornog grba, nosili su ga na svim utakmicama

modric-grb

Reprezentacija je tokom Europskog prvenstva, u sve četiri utakmice, igrala u dresovima na kojima je otisnut pogrešan državni grb

Nevjerovatan propust dogodio se ekonomima HNS-a koji su zaduženi za koordinaciju službenih dresova Hrvatske.

Reprezentacija je tokom Europskog prvenstva, u sve četiri utakmice, igrala u dresovima na kojima je otisnut pogrešan državni grb. Umjesto službenog grba igrači su na prsima nosili grb s prvim bijelim poljem.

Na službenom državnom grbu prvo polje je crveno, a grb s prvim bijelim poljem uveli su Ante Pavelić i njegove ustaše 1941. godine. Iz upotrebe je uklonjen nakon što su fašisti i njihovi kolaboratori poraženi u Drugom svjetskom ratu.

Index je pitao HNS kako se ovaj propust dogodio i ko je za njega odgovoran.

“Sav tisak na sportsku opremu hrvatske reprezentacije radi firma Sitotisak Decolor, uključujući zastave zemalja za pojedine utakmice. Nažalost, dogodila se nenamjerna greška u ručnom vektorskom crtanju i potom u tiskanju hrvatske zastavice uoči Europskog prvenstva, koja potom nije primijećena. Hrvatski nogometni savez tražit će odgovornost od firme Sitotisak Decolor te interno disciplinirati radnike odgovorne za ovaj nenamjeran propust, zbog kojeg se izvinjavamo javnosti i hrvatskim navijačima. Dakako, HNS odbija svaku pomisao da bi se radilo o namjernom izvrtanju hrvatskog grba kojeg hrvatske reprezentacije godinama ponosno predstavljaju diljem svijeta”, kazali su u Savezu te naglasili da od 2014. godine HNS na dresovima nosi državni hrvatski grb.