Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatski reprezentativci ogorčeni: Možda nas UEFA potjera kući

huligani12

Hrvatski reprezentativci bili su ogorčeni na ponašanje “šačice huligana” u redovima hrvatskih navijača.

Podsjećamo, u 87. minutu susreta u St. Etienneu protiv Češke, pri vodstvu Hrvatske 2:1, huligani su bakljama i topovskim udarima ubačenim naveli suca da nakratko prekine utakmicu.

Nakon prekida, kada je meč nastavljen, Hrvatska je u sudačkoj nadoknadi primila gol i tako ostala bez sigurnog plasmana u osminu finala EP u Francuskoj.

Ivan Perišić, strijalc vodećeg gola za Hrvatsku na rubu suza izašao je pred novinare nakon utakmice.

“Ne razumijem šta se događa s takvim ljudima. Vidjet ćemo koja će biti reakcija, kako će nas kazniti. Možda bolje da ne igramo više, nego da ovako sramotimo našu zemlju zbog par glava.”

“Sudac je razmišljao prekinuti utakmicu u pauzi, a onda bi bilo još većih problema, ovako smo barem završili utakmicu. Tužno je reći, ali više mira imamo kad igramo prijateljske utakmice ili u gostima. Ne znam šta bi pametno rekao,” rekao je Ivan Rakitić, strijelac drugog gola za Hrvatsku.

Na pitanje šta dalje, Rakitić je kazao:

“Šta sad? Treba vidjeti hoćemo li uopće igrati protiv Španije, možda nas potjeraju kući. Ponavljam, više je ljudi uz reprezentaciju nego što nije, nadam se da će UEFA to uzeti u obzir i da nas neće izbaciti s Eura.”

Kapiten hrvatske reprezentacije Darijo Srna nije htio previše komentirati navijačke izgrede na hrvatskoj tribini u utakmici sa Češkom.

“Nemam više komentara na takve situacije”, rekao je Srna.

“Treba igrati i nakon prekida. Nažalost, ne znam je li bio penal ili nije. Gledali smo jako dobru Hrvatsku i nakon 2:0 prepustili smo inicijativu protivniku i to nas je malo pokolebalo. Šta je tu je”, rekao je Srna, koji je za kraj dodao:

“Ovo mi je bila najteža utakmica u karijeri”, zaključio je Srna koji je prije nekoliko dana ostao bez oca.

Pokrenut disciplinski postupak

Hrvatsku sigurno čeka teška kazna UEFA-e zbog novoga huliganskog izgreda navijača, tim više što je reprezentacija kažnjena i s igranjem domaćih utakmica bez gledatelja u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu za SP 2018.

UEFA je ekspresno pokrenula disciplinski postupak zbog prekida duela Hrvatska – Češka (2-2), objavio je glasnogovornik UEFA-e.