Hrvatsko sudstvo podiglo dvije optužnice zbog nereda na EURU u Francuskoj

Hrvatski huligani prekinuli meč u St. Etienneu

Šibensko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv dvojice navijača koje tereti za izazivanje nereda na susretu reprezentacija Češke i Hrvatske u francuskom gradu Saint Etienneu tijekom Europskog nogometnog prvenstvau u lipnju.

Riječ je o dvojici muškaraca u dobi od 28 i 20 godina, a tužiteljstvo obojicu tereti za izazivanje nereda iz mržnje, što je teži oblik tog nedjela za koje zakon predviđa kaznu od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Tužiteljstvo tvrdi da je 28-godišnjak tijekom utakmice u Saint Etienneu, 17. lipnja 2016. u 19,40 sati, nakon što je utakmica u 86. minuti privremeno prekinuta zbog ubacivanja pirotehnike na travnjak, kao pripadnik veće grupe navijača, “u cilju izazivanja nereda i onemogućavanja nastavka utakmice verbalno i fizički napadao ostale navijače i posjetitelje koji su bili na istoj tribini”, prenosi Hina.

Optužen je i da je poticao druge izgrednike na nasilje i tučnjavu što je imalo za posljedicu izricanje novčane kazne Hrvatskom nogometnom savezu u visini od 100 000 eura, izvijestilo je tužiteljstvo.

“Drugom okrivljeniku se stavlja na teret isto opisano postupanje te je u optužnici predloženo da se protiv njega produlji trajanje mjera opreza zabrane napuštanja boravišta i zabrane posjećivanja svih sportskih natjecanja i događanja. Protiv prvog okrivljenika je na snazi mjera opreza zabrane napuštanja boravišta koja je određena uz jamstvo”, navodi državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.