Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

HSV nakon deset kola smijenio trenera Titza

Christian Titz

Hamburger SV je u utorak, nakon svega deset odigranih kola u drugoj Bundesligi, smijenio trenera Christiana Titza zbog, kako su iz kluba naveli, serije loših rezultata, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Dio naše odgovornosti je analiza sportske situacije u kojoj se tim nalazi. Smatramo da tim ne napreduje dovoljno, a također osjetimo da postoji veliki rizik da ne dođemo do ispunjenja našeg cilja ove sezone”, kazao je za zvaničnu klupsku internet stranicu Ralf Becker, sportski direktor HSV-a.

Jedan od najslavnijih njemačkih fudbalskih klubova prošle sezone je po prvi put u istoriji ispao iz Bundeslige. Bio je to trenutak kada je i posljednji od klubova osnivača njemačke elite ispao u niži rang takmičenja. Naravno, cilj HSV-a ove sezone je povratak u Bundesligu, ali tri remija u posljednja tri kola očigledno ne zadovoljavaju apetite rukovodstva kluba.

Odmah je imenovan i Titzov nasljednik, a to je 37-godišnji Hannes Wolf, koji je 2017. godine osvojio drugu Bundesligu sa Stuttgartom. No, u eliti se nije najbolje snašao, pa je ubrzo smijenjen.

HSV nakon deset kola u popularnoj “cvajti” zauzima peto mjesto s 18 bodova, dva manje od lidera Kolna. U Bundesligu će se plasirati dvije prvoplasirane ekipe, dok će trećeplasirana igrati play-off sa 16. timom iz Bundeslige.