Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hummels o budućem saigraču: Renato Sanches je “zvijer”

sanches

Mladi Portugalac Renato Sanches, iako mu je tek 18 godina oduševio je ljudbitelje fudbala svojim sjajnim igrama na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Priliku da se uvjeri o kakvom se igraču radi imao je i Nijemac Mats Hummels, koji je za svog budućeg saigrača u Bayernu rekao da je „zvijer“, javlja Anadolu Agency (AA).

I Sanches i Hummels će od naredne sezone nositi dres bavarskog kluba. Portugalac je stigao iz Benfice, a Nijemac iz Borussije Dortmund.

„Svako ko je vidio Renata Sanchesa u akciji na EURO 2016 mogao je shvatiti da se radi o velikom igraču. Fizički on je ‘zvijer’, jak je i brz. On je pravi vezni igrač koji pokriva prostor od jednog do drugog kaznenog prostora. Ne mogu dočekati da se udružim s njim u Bayernu. On će biti odličan dodatak timu i daće nam veliki poticaj ta ono što nas čeka. Želim mu sve najbolje u finalu, baš kao što želim i njegovom protivniku, ali i klupskom saigraču Kingsleyu Comanu“, kazao je Hummels za njemačke medije.

Sjajni njemački defanzivac počeo je karijeru u Bayernu, ali nije dobio pravu šansu, pa je odlučio otići u Dortmund. Za Borussiju je od 2008. do 2016. odigrao 308 utakmica u svim takmičenjima i postigao 25 golova. „Milioneri“ su za Hummelsa, koji je bio kod njih na posudbi iz Bayerna, prije sedam godina platili četiri miliona eura, a prodali im ga ovog ljeta za čak 30 miliona. U dresu reprezentacije Njemačke odigrao je 50 utakmica i dao četiri gola.