Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hummels: Očajnički želimo savladati Kloppa

Mats-Hummels-and-Jurgen-Klopp

Kapiten Borussie Dortmund Mats Hummels poručio je da njegova ekipa očajnički želi savladati nekadašnjeg menadžera Jurgena Klopa koji će, na utakmici četvrtine finala Lige Evrope, sa klupe predvoditi Liverpool, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Utakmica protiv Liverpoola je ona u kojoj smo jednostavno očajni da pobijedimo Kloppa. Moramo ga pobijediti. Naravno, biće mu priređena srdačna dobrodošlica i topao ispraćaj. Ali, u međuvremenu, moraćemo ga izludjeti”, poručio je njemački defanzivac govoreći za ZDF.

Vjeruje da će povratak Kloppa izazvati veliku medijsku pažnju te da će biti veoma posebno za sve igrače da se ponovo sretnu sa njemačkim stručnjakom.

“Biće veoma zanimljivo, i na emotivnom nivou. Ali trudim se da ne razmišljam puno o tome. Rekao sam i nakon što smo izvukli Liverpool da ćemo početi razmišljati o tome kada utakmica zapravo bude iza ugla”, izjavio je Hummels.

Klopp je vodio Borussiju Dortmund od 2008. do 2015. godine i u tom periodu osvojio dvije titule u Bundesligi i Kup Njemačke, a igrao je i u finalu Lige prvaka 2013.

Trener Liverpoola je ranije izjavio da će utakmica protiv njegovog bivšeg kluba biti “priča koju samo fudbal može napisati”.

Prva utakmica četvrtine finala Lige Evrope igra se 7. aprila na “Signal Iduna Parku” u Dortmundu, a revanš sedam dana kasnije na “Anfiledu”.