Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hurem: Igra nije bila baš timska, ali rezultat je važan

sfk 2000 sarajevo33

Nogometašice SFK 2000 su danas u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici u sklopu kvalifikacija za Ligu prvaka za žene savladale moldavski SS Anenii Noi s visokih 5:0, javlja Anadolu Agency (AA)

Nakon druge pobjede nogometašica SFK 2000, predstavnicima medija obratila se trenerica tima, Samira Hurem, koja je rekla kako je zadovoljna učinkom svojih igračica u ovim kvalifikacijama.

Hurem je rekla kako je rezultat iz utakmice najbitniji te da se nada da će se pokazati kako je SFK 2000 favorit u ovim kvalifikacijama.

“Igra možda nije bila onako timska, ali rezultat je najvažniji. Ekipa iz Moldavije je ispod našeg kvaliteta i to smo znali, današnji rezultat između estonske i albanske ekipe je još više opustio moje igračice i ja im čestitam. Mi želimo pobjedu i u trećoj utakmici, mi smo sebi rekle kad je žrijeb bio da ćemo raditi na tome da imamo tri pobjede i to je ono zbog čega se ljutim i tražim više od igračica, ali mislim da ćemo imati dovoljno snage da pobijedimo i estonski tim i pokažemo da je SFK 2000 bio favorit. Oni su dosta snažna ekipa, vidjet ćemo kako će biti, ali mislim da ćemo se oporaviti i odigrati jako dobru utakmicu”, rekla je Hurem.

Iako bi za prolazak dalje igračicama SFK 2000 bio dovoljan i samo bod iz susreta sa estonskim Parnuom, Hurem je najavila da će SFK 2000 igrati na pobjedu.

“Dok završimo kvalifikacioni turnir vidjet ćemo šta bi nam žrijeb onda donio. Imamo dobre, iskusne igračice, dobre su i mislim da imamo snagu i da možemo napraviti dobar tim za šesnaestinu, ali to ćemo sve vidjeti dok završe kvalifikacije i nadam se plasiramo se u šesnaestinu”, rekla je Hurem.

Nogometašice SFK 2000 odigrat će posljednju utakmicu kvalifikacija u ponedjeljak protiv estonskog Parnua u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici. Nogometašice SFK 2000 savladale su prije tri dana u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine albansku Vllazniu sa rezultatom 5:0.