Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SFK 2000 Sarajevo

Hurem: Imamo potencijal, prikupljamo informacije o timu iz Luksemburga

hurem_1008

SFK 2000 Sarajevo, u okviru UEFA Lige prvaka 18. augusta igra protiv Racing FC Uniona iz Luksembruga. U slučaju pobjede 21. augusta, nastupit će protiv pobjednika meča Benfica – Kiryat Gat

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo odigrale su generalku uoči početka ovogodišnjeg nastupa u UEFA Ligi prvaka.

One su u Crnoj Gori savladale prvakinje te države iz tima “Breznica”. Susret u nedjelju završen je pobjedom bh. šampionki rezultatom 3:2.

– Protiv “Breznice” smo odigrale posljednju provjeru uoči početka UEFA Lige prvaka. Izmijenile smo tim ovog ljeta, trebale su nam situacije u kojima vidimo kako se igračice ponašaju. Dobile smo profil igre kakav želimo i vidjele kako trebamo igrati. Zadovoljna sam utakmicom – kazala je trenerica Samira Hurem.

– Igračice koje nose našu igru su odigrale dosta dobro. Njima su se pridružile mlade igračice u izvedbi. Ima još dosta prostora za nas, ali se kockice polako slažu. Naravno, bilo je tu i grešaka i na dobrom smo putu – dodala je.

SFK 2000 Sarajevo, u okviru UEFA Lige prvaka 18. augusta igra protiv Racing FC Uniona iz Luksembruga. U slučaju pobjede 21. augusta, nastupit će protiv pobjednika meča Benfica – Kiryat Gat.

– Nema jednostavnih protivnika. U ovom takmičenju igrate protiv šampionki njihovih država. U Luksemburgu ženski fudbal sigurno nije na visokom nivou. Imamo tradiciju, prednost, ali moramo biti svjesne da danas svi timovi ulažu. Nemamo mnogo informacija o njima. Prvenstvo u Luksemburgu je slabije od našeg i ne znamo u ovom trenutku da li će igrati sve domaće igračice ili određene fudbalerke iz Francuske. Dosta je nepoznanica. Tragale smo za informacijama na raznim skauting mrežama i ono što znamo jeste da određeni nedostatak kvaliteta kompenziraju fizičkom spremom – kazala je Hurem.

Govoreći o mladim igračicama njenog tima, navela je da Marijana Ana Milinković, Gloria Slišković i Maja Jeličić nastupaju za prvi tim i doprinose kvalitetu igre.

Uz dobar rad, sigurno mogu napraviti dobru karijeru, zaključila je.