Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hurem: Teško je igrati Ligu prvaka nakon bh. prvenstva

samira hurem123

Nogometne prvakinje Bosne i Hercegovine, fudbalerke SFK 2000 Sarajevo, od 23. do 28. augusta će biti domaćin kvalifikacionog turnira grupe 6 za UEFA Ligu prvaka. Pored bh. tima na turniru će učestvovati još Ramat Hasharon (Izrael), Kharkiv (Ukrajina) i Rigas Futbola skola (Latvija).

Kako je na današnjoj konferenciji za medije naglasila trenerica Samira Hurem, bh šampionke imaju ambiciju da se plasiraju u narednu fazu takmičenja, ali svjesne su da ih očekuju teške utakmice.

– Kao i svake godine, svjesne smo da je ovo Liga prvaka i da će utakmice biti mnogo drugačije od našeg takmičenja. Tačno je da je jedan od naših najvećih problema izlazak na međunarodnu scenu nakon naše lige u kojoj doslovno nemamo niti jednu jaku utakmicu. Ipak, naše igračice su kroz nastupe s reprezentacijom stekle iskustvo i očekujem da ćemo biti uspješne u ovoj sezoni Lige prvaka – kazala je Hurem.

Hurem naglašava da će utakmice na turniru biti teške, te da još uvijek nije u potpunosti upoznata sa sastavima protivničkih ekipa.

Igračica SFK 2000 Sarajevo Azra Numanović ističe da je samo učešće u Ligi prvaka velika čast i privilegija.

– Već smo imale dobre rezultate u ligi prvaka kada smo u dva navrata izborile plasman u šesnaestinu finala takmičenja. Želimo ponoviti te uspjehe. Ako nas posluži zdravlje i zaobiđu povrede, vjerujem da možemo dobro odigrati turnir i ostvariti zacrtane ciljeve. Ako prođemo u šesnaestinu finale, tamo nas čekaju najveći evropski klubovi. Dolazak Bayerna, Barcelone ili nekog drugog velikog kluba, mnogo bi značilo za Sarajevo – istaknula je Numanović.

Prvi susret na turniru SFK 2000 Sarajevo će odigrati protiv Ramat Hasharona u utorak, 23. augusta u 11 sati na stadionu ”Otoka” u Sarajevu. Dva dana poslije na istom stadionu u 17 sati bh. prvakinje će se sastati s Rigasom, dok je susret protiv Kharkiva zakazan za 28. august u 17 sati na stadionu ”Asim Ferhatović Hase”.