Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hurtić: Nemamo pravo na kiks u Vitezu

almir hurtic

Nogometaši Sarajeva u 25. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu gostuju ekipi Viteza.

Nakon tri vezane pobjede u redovima aktualnog prvaka očekuju nastavak serije i nove bodove u utrci za vrh tabele.

Po riječima trenera Almira Hurtića, njegov tim očekuje veoma bitna i teške utakmica u “borbi za Evropu”.

– Vitez se bori za opstanak i tri boda im iz ovog susreta u konačnici sigurno trebaju. Nama su isto tako potrebna tri boda u borbi za vrh. Idemo u Vitez s namjerom da napravimo dobar rezultat, prije svega da odigramo jednu dobru, čvrstu i borbenu utakmicu. Finiš je prvenstva i nemamo pravo na kiks. Svaki bod i svaka utakmica su bitni. Sigurno da protivnika nećemo potcijeniti, niti imamo pravo na to. Očekujem tešku utakmicu s nadom i uvjerenjem da ćemo na kraju mi biti ti koji će slaviti – kazao je Hurtić.

Zdravstveni bilten u ekipi Sarajeva je povoljan, Amer Bakić se opravio i vjerovatno će biti u konkurenciji za prvi tim, dok će susret u Vitezu propustiti kapiten Duljević i Barbarić zbog žutih kartona.

Povratnik u tim Amer Bekić, dvostruku strijelac u prošlom susretu s Radnikom, također očekuju tešku utakmicu.

– Iako smo jesenas na Koševu pobijedili Vitez sa 4:0 stvorili su nam dosta problema. Predstojeća utakmica bit će znatno drugačija. Rezultatski veći je pritisak na njihovoj strani, igraju kod kuće i moraju pobijediti. Uz maksimalan angažman svih igrača možemo ostvariti dobar rezultat u Vitezu – kazao je Bekić.

Susret će se igrat u subotu u 16.30 sati, a glavni sudac bit će Ognjen Valjić iz Banja Luke.