Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hurtić: Poraz u derbiju ostavio traga na igrače, ali moramo naprijed

Almir Hurtić

Nogometaši Sarajeva u 27. kolu BH Telecom Premijer lige BiH sutra gostuju u Mostaru protiv Veleža.

Nakon poraza u derbiju od Željezničara akutalni prvak, četiri kola prije kraja prvenstva, više ne zavisi samo od svojih rezultata u borbi za plasman za pozicije koje vode u evropska takmičenja.

Trener Sarajeva Almir Hurtić danas je na pres-konferenciji izjavio da je poraz od gradskog rivala ostavio traga na njegove igrače.

– Tugovali smo kratko, svi zajedno, ali više nemamo vremena za tugovanje i moramo se okrenuti naprijed. Analizirali smo proteklu utakmicu, mislim da smo nesretno smo izgubili, jer smo po mom mišljenju bili bolja ekipa, ali to je sada iza nas. Najbolji lijek za psihološku rehabilitacijuju je zalaganje i motivacija, odnosno pozitivni rezultati – kazao je Hurtić.

U osvrtu na predstojeći susret u Vrapčićima streteg Sarajeva je kazao, da je Velež već je ispao iz lige, ali svoje igreče poziva na oprez, jer su i ekipe Slobode i Željezničara teško došli do pobjeda u Mostaru.

– To nas tjera da budemo oprezni. Na želimo nikog da potcijenimo. Velež ima mladu ekipu željnu dokazovanja, a teren će sigurno biti u nešto lošijem stanju. To su okolnosti koje mogu biti na strani Veleža. Međutim, mi nemamo pravo na kiks, želimo da pobijediomo i nadam da ćemo u tome uspjeti – kazao je Hurtić.

U prvom timu Sarajeva neće biti napadača Leona Benke i Amera Bekića, ali po Hurtićevim riječima u ekipi ima još dosta dobrih ofanzivnih igrača. Ostali igrači su zdravi i spremni.

Prvotimac Advin Kadušić također očekuje pobjedu u Mostaru.

– Želim da se vratimo tamo gdje je nam je mjesto. Favoriti smo, ali ne smijemo da potcijenimo protivnika. Moramo pobijediti i ostati u borbi za Evropu – izjavio je Kadušić.

Utakmica Sarajevo – Velež igra se sutra od 17.00 sati.