Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

I Pape se oglasio nakon ispadanja Hrvatske

safet susic portret

Nije pošteno da je Portugal u četvrtfinalu Evropskog prvenstva bez ijedne pobjede u 90 minuta, ali i to je legitimno, smatra bivši selektor BiH Safet Sušić.

Portugal je nakon tri remija u grupi u osmini finala izbacio Hrvatsku golom Ricarda Quaresme u 117. minutu susreta.

“U nogometu treba imati i puno sreće, pogotovo kada se sastanu dvije ekipe podjednakih kvaliteta i mogućnosti. Portugal je imao sreće u utakmici protiv Hrvatske koja je, bez obzira na to što nije igrala na vrhunskom nivou, ipak trebala proći dalje. Ronaldo i društvo nisu odigrali ništa osim tog gola. Čitao sam i francusku štampu koja također navodi da se pobjeda u 117. minuti može nazvati samo srećom, a veliki Ronaldo imao je samo jedan šut na gol. Žao mi je što Hrvati nisu prošli dalje”, rekao je za banjalučke Nezavisne novine Sušić koji Euro prati iz svoga doma u Parizu.

Nekadašnji nogometaš Sarajeva i PSG-a smatra da Portugalci nisu zasluženo među osam najboljih reprezentacija u Evropi.

Ronaldo otkrio zašto nije slavio pobjedu protiv Hrvatske

“Činjenica je da je Portugal s tri neodlučena rezultata prošao u nokaut-fazu. Potom je prošao Hrvatsku opet remijem nakon 90 minuta. Već su u četvrtfinalu, a nemaju, reklo bi se, nijednu pobjedu. Mislim da nije fer, nije pošteno, mada je, naravno, sve po pravilima, jer i to je nogomet. Portugalci su igrali, stvarali šanse, davali golove, posebno u utakmici protiv Mađara (3-3), ali suština je da imaju četiri remija. Na kraju će još ispasti da će do finala doći bez ijedne pobjede.”

Iako mnogi u Hrvatskoj smatraju da je selektor Ante Čačić loše reagirao tokom utakmice i prekasno radio zamjene, Sušić je ipak stao na stranu svoga kolege.

“Odmah je selektor lociran kao glavni krivac. Ne znam je li pogriješio s nekim izmjenama. Ne znam je li trebalo ranije izvesti Marija Mandžukuća i pogotovo Ivana Rakitića. Vjerovatno će ga zbog toga mnogi kritizirati, ali ključne i najiskusnije igrače obično treba držati do kraja utakmice. Iznenadili su i mene pojedini potezi vezani za izmjene, iako ne mislim da je to razlog eliminacije. Jednostavno, nedostajalo je sreće”, zaključio je popularni Pape.