skandal trese italiju

I Pjanić učestvovao u velikoj prevari Juventusa?!

pjanic-ferrari-3

Dvojica igrača, Matthijs de Ligt i Mattia De Sciglio, dali su sucima kopiju WhatsApp chata u kojem je Giorgio Chiellini svima objasnio prevaru sugerišući da se to ne spominje novinarima

Italijanskom Juventusu prošle sedmice odlukom suda oduzeto je čak 15 bodova zbog finansijskih malverzacija. Kažnjen je zbog lažiranja finansijskih izvještaja, odnosno prikazivanja lažne dobiti kluba, kao i zbog malverzacija s plaćama tokom pandemije. Stara dama je kaznom pala na 10. mjesto tabele s 22 boda, koliko ima i 11. Bologna.

Međutim, bodovna kazna izgleda neće biti jedina koja će pogoditi slavni italijanski klub. Kazna bi se mogla proširiti i na igrače koji su navodno upleteni u aferu, a italijanski novinari zasad su objavili 23 nogometaša koji su pod istragom. U prvi trenutak činilo se da je 15 bodova minusa jedina sankcija koja će pogoditi Staru damu, ali novinar Paolo Ziliani tvrdi da to nije tačno.

Ziliani je danas objavio senzacionalne vijesti koje su uzdrmale Italiju. Ekskluzivno je objavio imena 23 igrača koji su pod istragom da su prihvatili lažno niže plaće i tako išli u korist Juventusu. Zbog toga im prijeti suspenzija od 30 dana, čak i ako više ne igraju u Juventusu ili Serie A.

Među navedenima su brojne zvijezde koje su nosile dres Stare dame posljednjih godina uključujući i Cristiana Ronalda, kao i našeg Miralema Pjanića. Ziliani je rekao da su u sklopu istrage svi uključeni u priču ispitani te da su priznali da su učestvovali u nečasnim radnjama.

“Dvojica igrača, Matthijs de Ligt i Mattia De Sciglio, dali su sucima kopiju WhatsApp chata u kojem je Giorgio Chiellini svima objasnio prevaru sugerišući da se to ne spominje novinarima”, navodi Ziliani.

Novinar je objavio i službene dokumente u kojima se navodi vrijeme potpisa ugovora pod nazivom “manevri s plaćama”, a među kojima su navedena 23 igrača. Uz dokumente, poručio je da svako od 23 imena čeka suspenzija, najmanje na mjesec dana.

Uz Ronalda, na popisu se nalaze Miralem Pjanić, Paulo Dybala, Leonardo Bonucci, Adrien Rabiot, Giorgio Chiellini, Gianluigi Buffon, Gonzalo Higuain, kao i trener Maurizio Sarri.