Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

I Vladimir Vermezović kandidat za klupu Zmajeva?

vermezovic

Prema tvrdnjama Sportskog žurnala, jedan od kandidata za preuzimanje reprezentacije Bosne i Hercegovine je i strbijanski stručnjak koji se proslavio vodeći Partizan, Vladimir Vermezović.

Žurnal navodi, pozivajućo se na izvore iz Nogometnog saveza BiH, da Vermezovićeva kandidatura nije odbačena na prvu kao što se to radilo sa gotovo svim kandidatima iz Srbije u prošlosti, iako je malo vjerovatno da bi Vermezović mogao dobiti priliku prije Amara Osima “koji odlično poznaje funkcionisanje sarajevske fudbalske čaršije i ljudi u NFS BiH”.

– O izboru selektora zvanično treba da se izjasni i Fudbalski savez Republike Srpske, a da je komisija zadužena od strane Izvršnog odbora FS BiH, u sastavu: Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović blizu zajedničkog stava i prijedloga možda otkrivaju i riječi Ivice Osima – Amar je samo jedan od kandidata. Uslove ima, pričati zna kad zatreba, ima i iskustvo, zreo je! Ako je pravi neka bude selektor, ne zbog prezimena, navodi srbijanski Žurnal.