Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostarski derbi

I Zrinjski i Velež očekuju pobjedu u utakmici sezone

velez zrinjski press AA (1)

Zaista je teško igrati sedam mečeva za 21 dan, tako da neće biti puno vremena ni da se slavi, ni da se tuguje, rekao je Dudić

Zaostali meč drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u nogometu mostarski rivali Zrinjski i Velež odigrat će sutra s početkom od 17 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom. Tim povodom danas je Sportski savez Grada Mostara organizovao tradicionalnu konferenciju za medije na kojoj su se javnosti obratili treneri i kapiteni Zrinjskog i Veleža – Sergej Jakirović i Feđa Dudić, odnosno Nemanja Bilbija i Denis Zvonić. Dobra atmosfera i optimizam i pred ovaj derbi krase mostarske rivale.

“To je uvijek više od utakmice. Vidim po svemu. Za mene utakmica koja nosi tri boda. Mi ćemo se nastojati predstaviti najbolje što možemo, a naravno da se nadamo i pobjedi. Neće biti nimalo lako. Veležu veliki respekt. Pokazali su u Evropi da znaju igrati na visokom nivou. Nadam se da će sve proteći u duhu fer igre. Svi igrači su na dispoziciji i to je jako važno”, izjavio je trener Zrinjskog Sergej Jakirović, javlja Anadolu Agency (AA).

Velika očekivanja od gradskog derbija ima i trener Veleža Feđa Dudić.

“Pripremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Zaista je teško igrati sedam mečeva za 21 dan, tako da neće biti puno vremena ni da se slavi, ni da se tuguje. To smo najbolje osjetili u proteklom periodu kada smo uporedo igrali Evropu i domaće prvenstvo. Zrinjski igra za gol više, očekujem dobru utakmicu, posebno ako nam dozvole vremenske prilike. Pribojavam se sparnog vremena po kojem je uvijek teško. Svi su u našem timu spremni osim Harisa Ovčine”, rekao je Dudić.

Kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija dosad je u više navrata bio junak gradskog derbija.

“Svaki derbi je težak. Moramo dati maksimum. Ekipa je spremna, a pozivam i navijače da budu uz nas”, dodao je.

Mnogo derbija za sobom ima i Veležov kapiten Denis Zvonić.

“Poseban je svaki derbi. Ovog puta je dobro što tribine neće biti prazne. Mi imamo cilj, a to je nastaviti niz pozitivnih rezultata. Analizirali smo Zrinjski i znamo šta trebamo raditi”, istakao je Zvonić.

Velež je u prošlom kolu na domaćem terenu remizirao sa Sarajevom (1:1), dok je Zrinjski pobijedio minimalnim rezultatom Leotar u Trebinju. Zrinjski je inače drugoplasirani tim prvenstva sa 15 bodova, dok je Velež trenutno na petom mjestu sa 11 bodova. Meč će suditi Haris Kaljanac iz Sarajeva, uz asistenciju Gorana Dujaka i Enesa Đozića. Četvrti arbitar je Adis Mulahasanović. Navijači Veleža neće prisustvovati derbiju zbog ranije odluke da ne prisustvuju gostujućim mečevima svog kluba.