Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serija A

Ialijanski napadač Moise Kean prešao iz Juventusa u Fiorentinu

Foto: X
Moise Kean

Igrajući u Seriji A Kean je u 114 nastupa postigao 22 pogotka. Najučinkovitiji je bio u francuskoj Ligue 1, gdje je u 26 utakmica 13 puta bio strijelac, a najmanje je golova, samo dva, postigao u 32 nastupa u engleskoj Premier ligi

Italijanski 23-godišnji napadač Moise Kean prešao je iz Juventusa u Fiorentinu, potvrdili su u utorak priopćenjima oba kluba.

Kean je s Fiorentinom potpisao petogodišnji ugovor, do kraja lipnja 2029, a italijanska agencija ANSA navodi da je vrijednost transfera 13 miliona eura.

Kean je prošao Juventusovu nogometnu školu, ali je u augustu 2019. prešao u engleski Everton. Nakon jedne seone Everton ga je poslao na posudbu u Paris Saint-Germain, gdje je također proveo jednu sezonu, prije povratka u Torino. Dvije je godine igrao za Juventus kao posuđen igrač, da bi ga klub u koji je došao kao 10-godišnjak prošle godine otkupio.

U Serie A je debitirao kao 16-godišnjak, a nedugo potom je odigrao i prvu utakmicu u Ligi prvaka. Juventus ga je 2017. poslao na posudbu u Veronu, da bi ga 2019. prodao Evertonu.

Igrajući u Seriji A Kean je u 114 nastupa postigao 22 pogotka. Najučinkovitiji je bio u francuskoj Ligue 1, gdje je u 26 utakmica 13 puta bio strijelac, a najmanje je golova, samo dva, postigao u 32 nastupa u engleskoj Premier ligi.

Juventus: Milik ima bolju statistiku

Juventus je u svom saopćenju istaknuo da je razmjerno broju minuta provedenih na terenu jedini Juventusov igrač s boljom statistikom pogodaka bio poljski napadač Arkadiusz Milik.

“Sada započinje novo poglavlje u njegovoj priči, a to će mu nedvojbeno biti važan iskorak u karijeri. Sretno, Moise” poručili su iz Juventusa.

Fiorentina je u svom saopćenju istaknula da je uprkos svojoj mladoj dobi, Kean već osvojio tri italijanska “scudetta”, dva Kupa Italije, jedna Kup Francuske i jedan italijanski Superkup.

Kean je sakupio i 15 nastupa za seniorsku italijansku reprezentaciju u čijem je dresu postigao četiri pogotka.