Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibišević džentlmenski podnosi klupu

k24-25-10-71-127563458-rgb-ori

Vedad Ibišević je u najavi utakmici protiv svog bivšeg kluba Stuttgarta, rekao da nije opterećen, ni nezadovoljan zbog sjedenja na klupi na posljednjim mečevima. Kapiten Herthe konstatovao je i da uvijek poštuje sve trenerove odluke.

– Sve to je normalno. Selke je na posljednjim utakmicama igrao dobro, postizao je golove i sad ja moram čekati svoju novu priliku i dati sve od sebe kada ona dođe. To je dio ovog posla, stvari u ozbiljnom fudbalu tako funkcionišu, izjavio je Ibišević.

Velikodušni Vedad ponovio je da ništa ne uzima k srcu, nastojeći uvijek biti na usluzi mladim igračima čije vrijeme dolazi.

– Pune 33 godine dovoljne su da se nauče neke stvari. Neupitno, klub je iznad svih nas, a ja ostajem koncentrisan da vratim mjesto u timu. I u ovim godinama imam motiv da postižem golove i budem uspješan. Mladima sam na usluzi, kad sam im potreban oni dođu i razgovaramo. Nastojim im pomoći savjetima jer i u velikim karijerama nekad nije sve išlo kako treba. Ako žele napraviti nešto veliko, ovi mladići moraju biti strpljivi, dodao je bivši bh. reprezentativac.