Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibišević i Vrančić među “11 izbjeglica”

hertha_ibisevic_640

Vedad Ibišević, Neven Subotić i Gerald Asamoah nikada nisu nastupili u istom timu iako godinama igraju u Bundesligi. Njih trojica dio su velikog projekta pod sloganom “Jedanaest izbjeglica“, koji je pokrenula njemačko državno ministarstvo obrazovanja.

Multimedijalni projekat predstavljen je jučer u Berlinu, a u njemu je govorilo jedanaest zvijezda Bundeslige koje su u Njemačku dospjele kao izbjeglice. Osim glavnih protagonista Ibiševića, Asamoaha i Subotića, govorili su i Erol Zejnulahu (Union Berlin), Mario Vrančić (Darmstadt), Enis Alushi (Nurnberg, Kaiserslautern, St. Pauli), Milad Salem (FSV Frankfurt), Stephen Sama (SpVgg Greuther Fürth), Aisas Aosman (Dynamo Dresden), José Pierre Vunguidica (Sandhauzen) i Fatmire Alushi.

Projekat se sastoji od niza aktivnosti i nekoliko dokumentaraca koji će se prikazivati do maja. Zanimljivo je i da su osim Vrančića i Ibiševića i ostali bh. internacionalci u Njemačku dospijevali većinom kao izbjeglice, krenulo je od Glavaša, Salihamidžića, Barbareza, pa do Bičakčića ili Kolašinca.