Reakcija nakon meča

Ibišević uprkos zabrani proslavio gol sa saigračima: “Nismo roboti”

ibisevic

Bez obzira na gol i pobjedu Herthe, Ibišević je nakon utakmice bio u prvom planu

Vedad Ibišević odigrao je danas sjajnu utakmicu za Herthu koja je s visokih 3:0 slavila protiv svog bivšeg kluba Hoffenheima na povratku Bundeslige.

Bosanskohercegovački napadač dobio je priliku zaigrati ispred skupog pojačanja Piateka dovedenog iz Milana, a novo treneru Labaddiji se na ukazanoj prilici zahvalio pogotkom.

Igrači neće biti kažnjeni

Ipak, bez obzira na gol i pobjedu Herthe, Ibišević je nakon utakmice bio u prvom planu jer su on i suigrači prekršili smjernice Njemačke fudbalske lige (DFL) o socijalnom distanciranju te su zajednički su proslavili golove.

“Pauza je za mene lično bila dobra. Fizički smo se dobro spremili pod novim trenerom. Cijela ekipa je dobro radila, tako da smo zasluženo pobijedili. Jako sam sretan što sam postigao gol, samo pokušavam uživati u svakoj utakmici. Što se tiče reakcije i proslave gola… Dugo smo čekali da opet zaigramo, a onda sam i zabio gol. Bilo je teško kontrolisati emocije, žao mi je što to nismo uspjeli, ali mi smo nogometaši, nismo roboti”, rekao je Ibišević.

Nakon utakmice, njemačka nogometna liga jasno je dala do znanja da igrači neće biti kažnjeni zbog toga što nisu djelovali u skladu s mjerama socijalne distance prilikom slavlja.