Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prijateljstvo

Ibra ponovo oduševio svijet: Fotografiju s Mihajlovićem lajkovalo više od milion ljudi

109677628_3403529689666408_6130797168839028652_n

Mihajlović je postao junak talijanske javnosti nakon što se nevjerovatno hrabro i požrtvovno izborio za pobjedu nad leukemijom

Zlatan Ibrahimović po ko zna koji put oduševio je Italiju.

Nakon utakmice njegovog Milana i Bologne, koju su Rossoneri dobili 5:1, na svoje profile na društvenim mrežama stavio je fotografiju kako grli suparničkog trenera Sinišu Mihajlovića uz status “All love. Siniša Mihajlović”.

Tako je Facebooku i Instagramu u roku od par sati dobio više od milion lajkova i desetke hiljada oduševljenih komentara. Slika zagrljaja balkanskih legendi talijanskog nogometa oduševila je Italiju iz više razloga.

Mihajlović je postao junak talijanske javnosti nakon što se nevjerovatno hrabro i požrtvovno izborio za pobjedu nad leukemijom. I to tako da je cijelo vrijeme napornog i bolnog liječenja, od prošlog ljeta do početka ove godine, istovremeno vodio treninge i bio na utakmicama svoje ekipe, prenosi Index.hr.

Ibrahimović je povratkom u Milan i Italiju, gdje je već igrao za tri najveća kluba, podigao zanimanje za Serie A u cijelom svijetu. Italijani su jedva dočekali povratak Ibrinih bombi i provala, kako na terenu, gdje briljira i u 38. godini, tako i van njega, u medijima i društvenim mrežama. Međutim, Ibra je ovaj put mjesta na kojima se najčešće zafrkava iskoristio za poruku ljubavi čovjeku u kojeg se zaljubila Italija.

Time je i rasplakao mnoge u toj zemlji, gdje ljubitelji nogometa znaju za dugo rivalstvo, pa i neprijateljstvo između Ibrahimovića i Mihajlovića, koje je bilo posebno žestoko dok je prvi igrao za Juventus, a drugi za Inter. “Nismo se podnosili. Tokom velikih derbija naših klubova neprestano smo provocirali, psovali i tukli jedan drugog. Posljednjih godina pak postali smo prijatelji”, prisjećao se Mihajlović par dana prije njihovog sinoćnjeg susreta. Tada je šaljivo zamolio Ibru za milost na utakmici: “Nadam se da će Zlatan biti nježan prema bolesniku kao što sam ja”.