Fudbal

počinju treninzi

Ibra pristao da se vrati u Milano, a time i na odlazak u izolaciju?!

05/05/2020

Zlatan Ibrahimović i Franck Kessie još uvijek se nisu vratili u Italiju, ali navodno Šveđanin je pristao da se vrati uprkos činjenici da se još uvijek ne zna tačan datum nastavaka Serije A

Fudbaleri Milan će, prema tvrdnjama italijanskih medija, u četvrtak nakon skoro dva mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa nastaviti s treninzima. Naime, igrači i osoblje danas prolaze medicinske preglede u milanskoj klinici La Maddonina uoči nastavka fizičkih aktivnosti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Posjete igrača počele su jutros u 8.30 sati, a trajaće do četvrtka, jer grupe od sedam do osam igrača prolaze medicinske testove na klinici.

Trener Stefano Pioli i njegovi saradnici također će biti podvrgnuti testiranju, ali navodno su pregledi i testovi igrača mnogo temeljitiji. Naime, svi fudbaleri proći će stres test, elektrokardiogram i biće im uzeti uzorci krvi prije nego što im se dozvoli da treniraju.

Igrači koji prođu testove od četvrtka će moći nastaviti s treninzima u Milanelu, gdje će raditi u grupama na tri raspoloživa terena. U početku će raditi kardio i treninge za sticanje fizičke spreme, a potom će krenuti i rad s loptom.

Zlatan Ibrahimović i Franck Kessie još uvijek se nisu vratili u Italiju, ali navodno Šveđanin je pristao da se vrati uprkos činjenici da se još uvijek ne zna tačan datum nastavaka Serije A.

Njih dvojica će po povratku u Italiju morati biti u samoizolaciji dvije sedmice, pa se očekuje da će ubrzo stići u Milano. Igrači koji su već obavili pretrage u La Madonnini su Jack Bonaventura, Lucas Biglia i Leo Duarte.

Serija A je prekinuta 9. marta zbog globalne pandemije koronavirusa. Nakon 26 odigranih kola, u vodstvu na tabeli je Juventus sa 63 boda.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja svijeta pandemijom koronavirusa. Do sada je u toj zemlji potvrđeno 29.079 smrtnih slučajeva od COVID-19, dok je više od 211.000 ljudi bilo pozitivno na koronavirus. Uz to epicentar italijanske epidemije je regija Lombardija, čiji je glavni grad upravo Milano.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 251.800 ljudi, a potvrđeno je preko 3.600.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins“. Do sada se oporavilo više od 1.170.000 ljudi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.