Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibra u svom stilu: EURO je nezamisliv bez Zlatana

ibrahimovic

Švedska je završila kao treća reprezentacija grupe u kvalifikacijama za Euro i svoje će mjesto na smotri najboljih evropskih kvalifikacija tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

Nije pomoglo Šveđanima ni osam golova Zlatana Ibrahimovića.

“Ne želim propustiti Evropsko prvenstvo, stvarno mi je nezamislivo da bi se taj turnir mogao održati bez mene. Nismo se uspjeli plasirati direktno, ali ćemo napraviti to na drugi način. Bit će teško kojeg god protivnika dobijemo u baražu. U takvim se utakmicama igra na sve ili ništa, svaka ekipa daje 200%. Ali siguran sam da ćemo se mi kvalificirati,” rekao je napadač Voetbal Internationalu.

Šveđanin se nakon reprezentativnih obaveza vraća u Pariz, a više neće biti jedini Ibrahimović u klubu. Naime, Le Parisien je objavio da su se mlađim uzrastima kluba u proteklim danima pridružili i njegovi sinovi Maximilian (9) i Vincent (7), a Ibra je navodno stigao odgledati i jednu njihovu gostujuću utakmicu.

Zlatan Ibrahimović je nedavno postao najbolji strijelac kluba u historiji.
Ugovor s klubom ima do kraja 2016. godine, a očekuje se da bi nakon toga, u svojoj 34. godini mogao promijeniti sredinu.