Crtice iz MLS-a

Ibrahimović bivšim saigračima: Imam 300 miliona u banci i otok, šta će mi ovo?

ibrahimovicljut

Na kraju utakmice održao nam je govor

Zlatan Ibrahimović bio je glavna zvijezda MLS-a za vrijeme igranja u Los Angeles Galaxyju. Proveo je 38-godišnji Šveđanin tamo godinu i pol te u 58 nastupa zabio 53 gola.

Uslijedio je povratak u Milan u januaru 2020. na poziv Zvonimira Bobana kako bi pomogao Milanu koji je bio u velikoj krizi igre i rezultata.

Zlatan se nametnuo kao vođa nekog novog Milana, a onda su krenula previranja u klubu pa je sad i njegov ostanak tamo upitan jer bi iz uprave Rossonera mogao otići i Paolo Maldini.

Ibri ugovor ističe ovoga ljeta i poznavajući njegov karakter, ništa ne treba iznenaditi. O tom karakteru pričao je i Brazilac Joao Pedro, Zlatanov nekadašnji saigrač iz Galaxyja.

Situacija se dogodila 2018. godine poslije poraza od Houstona.

“Na kraju utakmice održao nam je govor. Rekao je da ima 300 miliona u banci, otok u vlasništvu i druge nekretnine i da mu ovo uistinu ne treba. A onda je dodao još nešto – ako ste došli na plažu ili da prošetate Hollywoodom, samo to onda i recite. Prvi koji mi bude nešto rekao, ubit ću ga.”

Nakon toga, Galaxy je počeo igrati puno bolje…

U karijeri je Zlatan igrao za Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Manchester United i Galaxy, a za Švedsku je odigrao 116 utakmica i zabio 62 gola.