Napadač Milana

Ibrahimović: Igrat ću dok ne vidim da postoji neko bolji od mene

ibrahimovic instagram

Novac mi nije donio sreću, ali su s njim stvari postale lakše, rekao je Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović dao je intervju za UEFA-in portal, u njemu napravio kratak presjek karijere i ustvrdio da će igrati dokle god bude mogao jer ne želi jednog dana žaliti zbog preranog penzionisanja.

S punih 40 godina i dalje je bitan faktor na utakmicama i namjerava to i ostati, otkrio je tokom intervjua u kojem je ustvrdio i da je najbolji na svijetu i da se nema potrebu svima svidjeti.

“Odrastao sam u Malmöu i ondje živio do svoje 17 godine. Ljudi taj dio nazivaju getom, a za mene je bio raj jer sam imao sve što sam htio. Imao sam prijatelje, zabavljali smo se i bio sam sretan. Igrali smo nogomet, a on usrećuje. Jeftin je, besplatan. Trebaju ti samo tenisice, a možeš ga igrati i bez njih”, rekao je pa dodao:

“Kad sam dobio prvi ugovor od Malmöa, odjednom su me počeli plaćati za ono što volim. Novac mi nije donio sreću, ali su s njim stvari postale lakše. Više nisam morao dugo hodati da bih došao na trening ili krasti bicikle, što nije u redu, no svi radimo gluposti. Mogao sam položiti vozački ispit i kupiti automobil.”

Dodao je da mu je uzor bio Muhammad Ali jer je svojim rezultatima potvrđivao ono što je govorio, a idol u djetinjstvu Ronaldo.

“Pratio sam ga, ugledao se na njega. Radio je sve što su drugi željeli raditi, stvari koje nikad nisu bile viđene, a svi su to pokušavali kopirati. Imao sam priliku upoznati ga i igrati protiv njega, nemoguće stvari odjednom su postale stvarnost”, prisjetio se pa prokomentirao svoj karakter:

“Bez obzira na sve što mi se dogodilo, na uspjeh, novac, slavu, bilo što, i dalje sam ista osoba. Neću se mijenjati. Ili ti se sviđam ili ne, ali nisam ja došao na ovaj svijet kako bih uvjeravao ljude da im se moram svidjeti.”

Ibrahimović je u karijeri osvajao naslove u Nizozemskoj, Italiji, Španjolskoj, Francuskoj, bio je osvajač Europa lige, no nema naslov u Ligi prvaka. Upitan kako se zbog toga osjeća ovako je odgovorio:

“Bilo bi sjajno osvojiti taj trofej. To što ga nemam osvojenog ne mijenja me kao igrača. Osvojim li ga, to neće značiti da sam bolji igrač jer ja sam najbolji na svijetu. Dokazano je da najbolji ne mogu baš sve osvojiti.”

U oktobru će proslaviti 41. rođendan, a zasad ne namjerava okačiti kopačke o klin.

“Ne želim prestati igrati pa žaliti do kraja života jer sam mogao nastaviti. Želim igrati dokle god mogu. Zapravo, igrat ću dok ne vidim da postoji neto bolji od mene. Dakle, tu sam i dalje”, zaključio je.