Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Švedski napadač

Ibrahimović komentarisao u kojem slučaju se može vratiti u PSG

ibra333

Samo znam da je mnogo evropskih klubova zainteresirano za mene i da sam sretan u Los Angelesu, rekao je Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović u intervjuu za ugledni francuski sportski dnevnik L'Équipe potvrdio je kako još uvijek, unatoč tome što ima 37 godina, ne namjerava ići u penziju. Sljedećih godinu dana ugovorno je vezan za Los Angeles Galaxy.

“Nemam pojma gdje ću biti u bliskoj budućnosti. Samo znam da je mnogo evropskih klubova zainteresirano za mene i da sam sretan u Los Angelesu. Sviđa mi se američki način života, kao i mojoj porodici. Međutim, potreban mi je izazov i motiv. Ne želim otići negdje samo zato što sam Zlatan. Želim praviti razliku. Kao i uvijek”, poručio je Zlatan Ibrahimović.

Posljednjih sedmica spekulira se o Ibrahimovićevom povratku u Milan. Šveđanin je potvrdio Milanovu ponudu, kao i da se još nećka oko povratka u italijanski klub, za koji je između 2010. i 2012. godine u 85 utakmica u svim natjecanjima postigao 56 pogodaka.

“Mislim da je realnije da u Milan dođem ja nego Arsene Wenger”, prokomentirao je Zlatan Ibrahimović nakon što je Arsenalov bivši trener opovrgnuo glasine o mogućem trenerskom angažmanu u italijanskom klubu.

Nekadašnji napadač Intera i Juventusa te Barcelone i Manchester Uniteda prozborio je i o mogućem povratku u Paris Saint-Germain zbog vrbovanja bivšeg suigrača, a danas klupskog direktora Maxwella.

“Sretan sam zbog Maxwella. Svakodnevno smo u kontaktu i znam da želi da radim za Paris Saint-Germain. Ipak, u Paris Saint-Germain mogu se vratiti jedino kao šef. Ne postoje druge pozicije za mene osim da budem šef. I dalje sam aktivan igrač pa ne razmišljam o šefovanju. Kada odlučim o svojoj budućnosti, svijet će sve saznati iz mojih usta”, u svom je stilu zaključio Zlatan Ibrahimović