Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibrahimović: Mourinho je strog, a Guardiola je kao mašina

ibrahimovic-et-le-psg-enragent_165128

Zlatan Ibrahimović je u autobiografiji Carla Ancelottija “Tiho vodstvo” otkrio razliku između Josea Mourinha i Pepa Guardiole, prenosi Anadolu Agency (AA).

Inače, Ibrahimović je s Mourinhom bio u sjajnim odnosima u Interu kada je bio najbolji strijelac Serie A u sezoni 2008/09, dok je s Guardiolom godinu kasnije imao vrlo loše odnose u Barceloni, odakle je otišao u Milan.

Ibrahimović je u knjizi “Tiho vodstvo”, koja u nastavcima izlazi u “The Timesu”, objasnio razliku između dvojice trenera s kojima je sarađivao.

“Mourinho je strog trener. Sve radi kroz psihološke igre, voli manipulisati igračima. Nikad u svojoj karijeri nisam doživio tako nešto, sve vrijeme mi je govorio jedno i tjerao me da radim drugo. I, što je najvažnije – upalilo je! Volim takav odnos, postao sam najbolji strijelac prvenstva i osvojili smo naslov u mojoj zadnjoj sezoni u Interu. Meni je to dovoljan dokaz da nešto funkcioniše. Njegov način pripreme utakmica također mi je bilo nešto novo. Zbog njegovih govora sam bio ispunjen adrenalinom uoči svake utakmice. Davao mi je i tražio od mene. Mourinho dobro zna kako se treba odnositi prema igraču”, rekao je Ibrahimović.

S druge strane, istakao je da je Guardiola bio kao mašina.

“Nakon Mourinha otišao sam Guardioli, velikom fudbalskom misliocu. Imao je toliko rješenja za svaku ekipu protiv koje bi igrali, a svakom igraču bi rekao tačno šta mora raditi kako bi pobijedili i tačno na koji način želi da to napravim. Znali smo imati dva gola prednosti na poluvremenu, a on bi nas tjerao po treći, četvrti, peti, šesti ili sedmi. Bio je kao mašina”, kazao je popularni Ibra.