Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Švedski napadač

Ibrahimović o Cristianu Ronaldu: Nije to izazov

ibra444

Možda je moja definicija izazova drugačija, kaže popularni Ibra

Napadač LA Galaxija Zlatan Ibrahimović smatra da dolazak Cristiana Ronalda u Juventus nije u rangu izazova.

Švedski fudbaler je mišljenja da dolazak u klub koji je osvojio sedam titula zaredom ne predstavlja veliku promjenu, ali je priznao i da je svakako imao svoje pozitivne konotacije.

Ronaldo je ljetos iz Reala stigao za 105 miliona eura i od tada je odigrao 31 utakmicu u svim takmičenjima i postigao 20 golova.

“Nisam rekao da njegov transfer nije velika stvar. Rekao sam da ne predstavlja izazov priključiti se Juventusu. To nije izazov iz prostog razloga što je otišao u jedan od najboljih svjetskih klubova. Možda je moja definicija izazova drugačija. Za mene, izazov je otići u neki klub i učiniti ga boljim. To je prava stvar”, objasnio je Zlatan.

Ono što je pozitivno je da je dolazak Ronalda pojačao Seriju A.

“To je velika stvar za italijanski fudbal jer je Serie A dobila na ugledu i snazi, postala je preko noći atraktivnija”, dodao je Ibrahimović.

Kada je riječ o Ligi šampiona, on je izrazio nadu da će neko od njegova četiri bivša kluba osvojiti titulu.

“Sve je otvoreno ove godine. Nema izrazitog favorita. Možda će neko od mojih bivših timova uspjeti, PSG, Manchester United, Juventus ili Barcelona. Inter je eliminisan, Milan se ne takmiči. Jedan od ova četiri pomenuta nadam se da će osvojiti pehar”, zaključio je Ibrahimović.