podrška mihajloviću

Ibrahimović o svom velikom prijatelju: Sve ću učiniti za njega

ibra

Mihajloviću je leukemija otkrivena u julu prošle godine i to je javno otkrio na konferenciji za medije sredinom tog mjeseca. Prije nekoliko dana prisjetio se teških dana iza sebe

Zlatan Ibrahimović i Siniša Mihajlović veliki su prijatelji još iz igračkih dana, a malo je nedostajalo da Šveđanin početkom godine zaigra za njegovu Bolognu.

Na kraju je Ibra završio u Milanu gdje u 39. godini igra u nevjerojatnoj formi, ali prijateljstvo sa srbijanskim trenerom nije zbog toga patilo. Čak naprotiv, Ibrahimović je emotivnim istupom objasnio koliko mu je stalo do prijatelja koji je ovoga ljeta prebolio leukemiju.

“Kad sam čuo o Mihajlovićevoj bolesti, nisam znao koji je pravi trenutak da ga nazovem. Htio sam mu dati svu svoju snagu, ali nisam mogao. On je jači od mene. Rekao sam mu da ću napraviti sve za njega, pa čak i igrati besplatno”, ispričao je legendarni napadač Italijanima.

Podsjetimo, Mihajloviću je leukemija otkrivena u julu prošle godine i to je javno otkrio na konferenciji za medije sredinom tog mjeseca. Prije nekoliko dana prisjetio se teških dana iza sebe.

“Nisam od onih koji kažu da je važno sudjelovati. Ne, ja hoću pobijediti. Taj pristup sam iskoristio u ovoj bitci i tu želju da pobijedim pod svaku cijenu. Nikad nisam ni razmatrao mogućnost da izgubim”, ispričao je Mihajlović u emisiji Domenica In na talijanskoj televiziji Rai.