Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serie A

Ibrahimović poslao poruku nakon novog debija u dresu Milana

ibra milan

Pozdrav s navijačima ostao je prekrasan i dao mi je jako puno motivacije

Zlatan Ibrahimović se vratio na San Siro. Njegov Milan, doduše, nije briljirao u remiju bez pogodaka protiv Sampdorije, ali švedski golgeter osjetio je adrenalin i emociju u svom povratku u bivši klub.

Ibrahimović je zaigrao u dresu Rossonera prvi put od maja 2012. godine zamijenivši u 55. minuti Krzysztofa Piateka.

“Osjetio sam jako puno adrenalina, emocija i osjećaja koje sam nosio sa sobom devet, deset godina”, rekao je Ibrahimović za italijanski Sky nakon utakmice pa nastavio:

“Pozdrav s navijačima ostao je prekrasan i dao mi je jako puno motivacije. Silno sam želio istrčati na teren, postići pogodak i proslaviti ga poput Boga ispred Curve sud (op. a. najvatrenija navijačka skupina Milana).”

Međutim, nije išlo prema planu. Milan nije uspio nijednu šansu pretvoriti u pogodak, pa se na kraju morao zadovoljiti remijem.

Vidi se da ovoj ekipi nedostaje samopouzdanja i agresije kod postizanja pogodaka, zato nismo bili efikasni. Moramo razumjeti što treba napraviti kako bismo iz ove ekipe izvukli najbolje. Ovdje sam četiri dana i pokušat ću dati sve od sebe da ponovno pokrenem Milan. Ovdje nedostaje nade”, objasnio je Šveđanin.

Trener Milana u isto vrijeme ubacio je u igru Ibrahimovića i mladog Brazilca, 20-godišnjeg Rafaela Leaa.

“Pokušavao sam mu objasniti koje kretnje mora raditi, sve to dolazi s iskustvom. Navijači nisu sretni, u ovom trenutku moramo patiti jer rezultati nisu pozitivni, ali nastavljamo raditi i mislimo pozitivno”, zaključio je.