Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibričić: Nagrada za sav moj trud kroz karijeru

9f37cc70b639364bc719-senijad-ibricic-jure-matjasic-domzale

Bh. internacionalac Senijad Ibričić, proglašen je najboljim igračem Prve lige Slovenije u prošloj sezoni. Nekadašnji reprezentativac, član Domžala, izabran je glasovima članova Sindikata profesionalnih igrača Slovenije (Spins). Osim što je zahvalan saigračima koji su glasali za njega, treneru Simonu Rožmanu u postu koji je podijelio sa Facebook prijateljima Ibričić ističe da je odlazak u Sloveniju bio pun pogodak. Naglasio je da je ovo jedna od njegovih najdražih nagrada koju je dobio, te da je poklanja svom gradu i svojoj porodici.

– Više od 200 igrača Prve Slovenije izabralo me je za najboljeg među nama i ne mogu vam opisati koliko sam sretan i ponosan što je ova nagrada pripala baš meni. Ovo je nagrada za moj trud i odricanje, odnosno za moju porodicu koja me strpljivo čeka da završim karijeru i napokon počnem provoditi što više vremena sa njima. Oni su ovo zaslužili jednako kao i ja, jer imaju strpljenja i vjeruju u mene. Oni su moj vjetar u leđa i čine me još boljim igrače i čovjekom, napisao je Ibričić.

Ibričić je u karijeri je igrao za ekipe Zagreba, Hajduka, Lokomotive iz Moskve, turskih klubova Gaziantepspor, Kasımpaša i Erciyesspor, skopski Vardar, iranski Sepahan, a u Sloveniji igra od 2016. godine. U reprezentaciji je zabilježio 42 nastupa i postigao četiri pogotka.