Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sušić rušitelj?

Ibričić opet udario po najuspješnijem bh. selektoru, nije zaboravio Papetovu osvetu

safet susic (1)

Ibričić je bio dio reprezentacije koja je igrala na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, ali je jedini igrač, osim golmana, koji nije upisao niti jedan minut

U podcastu Opsajd gostovao je bivši bosanskohercegovački reprezentativac Senijad Ibričić. Ni ovaj put nije propustio priliku da ospe drvlje i kamenje na najuspješnijeg bh. selektora Safeta Sušića.

Ibričić je bio dio reprezentacije koja je igrala na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, ali je jedini igrač, osim golmana, koji nije upisao niti jedan minut. Bila je to Papetova “osveta” za sve probleme koje mu je napravio klan čiji je Ibričić bio dio, a koji su se dešavali uoči samog polaska u Brazil.

Ubrzo se oprostio od državnog dresa, a i prije ovog “osvrta” znao je u medijima “popljuvati” Sušića. Ovaj put Sušića je označio kao “rušitelja reprezentacije”.

“Sušić je bio selektor u dva mandata, a ja, kao i 95 posto igrača, nisam nikad razgovarao s njim o problemima. To sve govori o njegovom načinu saradnje. Razgovarao je samo s kapitenom i još možda dva-tri igrača. Što se tiče Svjetskog prvenstva mislim da je sudbina Ervina Zukanovića bila namijenjena i meni. Ružno je to jer znamo šta je naša država sve prošla i koliko smo se napatili da dođemo do Svjetskog prvenstva i onda neko preko noći hoće sve da sruši. U kvalifikacijama su igrali 90 posto isti igrači koji su izborili plasman, a onda je Sušić odjednom počeo govoriti kako nemamo ekipu za Brazil. Znali su svi u ekipi razlog. Mi koji smo igrali u manjim klubovima smo bili donji, odnosno svi koji nisu željeli raditi sa bratom od selektora, koji je inače menadžer. Tu je postojao problem. Jer nelogično je. Ista ekipa uspješno igra 90 posto utakmica i sad odjednom trebaju nam promjene. Kada stvari povežete, bude sve jasno. Došli su neki novi igrači, svi znamo preko koga. Neću govorit u ime Zukanovića, ali i meni je to bilo ponuđeno. Garantujem vam da nismo bili jedini koji su bili ucjenjivani nego da je to bila praksa u 80 posto slučajeva kod igrača koji već nisu igrali u velikim ligama. Zbog toga sam i otišao zbog reprezentacije.”

Inače, Ibričić je bio jedini igrač za kojeg su bh. novinari koji su bili s reprezentacijom u Brazilu zahtjevali da ga se ne dovodi na zvanične presice prije i poslije utakmica na SP-u.