Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibričić: Sušiću nisam rekao ni “doviđenja”

ibricic

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Senijad Ibričić govorio je nedavno za slovenačke medije, a između ostalog dotakao se i reprezentacije BiH. Na pitanje o eventualnom povratku u selekciju BiH, rekao je da nema tu namjeru, te da pri odlasku iz reprezentacije nije rekao ni doviđenja tadašnjem selektoru Safetu Sušiću.

– Ne, što sam igrao igrao sam za reprezentaciju. Od nacionalnog dresa sam se oprostio nakon Svjetskog prvenstva 2014. Tada nisam rekao ni doviđenja selektoru. Ali, bio sam u timu deset godina. Bilo mi je teško ostaviti to, ali sam želio provesti više vremena sa porodicom, rekao je Ibričić, priznavši da se nije razumio sa Sušićem, ali i da to nije bio odlučujući faktor.

– Vrijeme je došlo za mlađe igrače. Sada mogu biti više sa porodicom i svojim klubom i mogu se bolje spremati za mečeve. Nacionalni tim je čast za svakog igrača, ali ću nastaviti biti najveći navijač. Roberta Prosinečkog sam volio kao igrača. Kada je bio sportski direktor u Zagrebu 2004. imali smo sjajan odnos. Nakon samo tri dana probe bio je zadovoljan i potpisao sam ugovor. Kada bi me zovnuo, mogao bih biti samo pomoćnik njegov. Šalim se, već sam odlučio. Imam veliko poštovanje prema njemu, ali je reprezentacija za mene završena priča, kazao je.