Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Calciomercato

Ibrahimovića bi sukob s Lukakuom mogao otjerati u penziju?!

Ibrahimovića se u ispitali pripadnici tužilaštva koji su jutros došli u Casu Milan, a igrača Milana zastupao je advokat Fabio Esposito

Zlatan Ibrahimović ispitan je u italijanskom državnom tužilaštvu nakon što je pokrenuta istraga zbog toga što je navodno rasistički vrijeđao igrača Intera Romelua Lukakua.

Napadači Milana i Intera sukobili su se 26. januara na derbiju, te u četvrtfinalu italijanskog Kupa, a Ibrahimović je u jednom trenutku tokom prepirke rekao Lukakuu “Idi radi ona svoja vudu s**nja”, zbog čega je optužen za rasizam.

Šveđanin tvrdi da nije rasistički vrijeđao Lukakua, ali tužilaštvo je svejedno pokrenulo istragu pa je danas morao odraditi ispitivanje.

Kako piše Calciomercato, Ibrahimovića se u ispitali pripadnici tužilaštva koji su jutros došli u Casu Milan, a igrača Milana zastupao je advokat Fabio Esposito.

Nakon Ibrahimovića saslušan je i Lukaku, a isti tretman zaradio je i sudac utakmice Paolo Valeri. Sve okolnosti, ali i konačne odluke suda i disciplinske komisije trebale bi biti poznate sljedeće sedmice.

Ibrahimoviću, ako se dokaže da je rasistički vrijeđao Belgijca, prijeti kazna koja može biti desetodnevna suspenzija, ali i trajno izbacivanje iz sporta.

Puno je vjerovatnija neka kazna koja će se nadovezati na trenutnu od jedne utakmice zabrane nastupa u Kupu Italije. Radilo bi se o kazni s većim brojem utakmice koje bi morao preskočiti u svim takmičenjima u Italiji.