Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Icardi propušta SP: Niko ga ne želi u timu

icardi

Važe za favorite u Rusiji, ali ako ste gledali ijednu njihovu utakmicu u kvalifikacijama za SP, a posebno da ste ih pratili u kontinuitetu, jasno vam je da to nikako ne zaslužuju osim po defaultu i tradiciji.

Argentina je kvalifikacije za SP odradila tako očajno da je tpkom njih promijenila čak tri slektora. Aktuelni viceprvak svijeta odlazak u Rusiju izborio je tek u zadnjem kolu kvalifikacija, tipkom kojih je u 18 utakmica postigao samo 19 golova.

Jednak broj pogodaka kao i reprezentacije s jednom od (barem po imenima) najjačih napadačkih i golgeterskih linija u nogometnom svijetu, postigla je i Venecuela, najslabija selekcija Južne Amerike. Ali, Argentina ni nju nije mogla pobijediti na samom kraju napetih kvalifikacija, iako ju je dočekala na domaćem terenu i naprosto je morala dobiti.

Kako pišu svi argentinski mediji, reprezentacija njihove zemlje na SP-a bit će bez Interovog napadača Maura Icardija. On zbog sjajne forme u klubu prošle i aktuelne sezone (44 gola), zbog čega ga želi Real, proglašen konačnim lijekom za neefikasnost reprezentacije.

Selektor Sampaoli je, navode Argentinci, tako odlučio zbog Icardijeve bahatosti i omraženosti među suigračima. Njima se ne sviđa što se drži kao primadona i omalovažava ostale.

Na samom kraju kvalifikacija očajni selektor Sampaoli posegnuo je za Icardijem kao napadačkim rješenjem, jer Higuain je do tada igrao tako loše da nije ni dobio poziv za zadnje četiri utakmice, koje su sve bile ključne.

Icardi, tada u sjajnoj formi u Interu, dobio je priliku ispred Aguera i Benedetta, a s njim u špici, te Messijem i Dybalom sa strane, Sampaoli je mislio probiti Urugvaj, Venecuelu i Peru.

Nije uspio, pa je Messi sam odvukao Argentinu na SP u zadnjem kolu kod Ekvadora.

Usprkos tome, Icardi se činio napadačkim fiksom za SP, jer Bendetto se teško povrijedio, Higuain nije dobivao pozive ni nakon kraja muke u kvalifikacijama, pa je Argentina od napadača ostala samo na Agueru. Kojem je selektor u ključnom trenutku pretpostavio Icardija.

Ali, sudeći prema pisanju argentinskih medija, on sada ostaje bez SP-a.