trener čelika

Idemo na pobjedu, ali Krupa će biti težak rival

cihat arslan čelik

Arslan je zadovoljan činjenicom da je njegov tim jedini neporažen ovog proljeća u BHT Premijer ligi Bosne i Hercegovine te za sutra u Krupi na Vrbasu najavljuje novu tešku utakmicu, mada je rival u zoni ispadanja i zadnji na tablici

Nogometaši Čelika u proteklom kolu na gostovanju kod bijeljinskog Radnika nisu bili na nivou svojih prethodnih igra ovog proljeća, ali su ipak, u utakmici bez golova, uspjeli osvojiti bod koji ih je na tablici zadržao na petom mjestu.

Osim što su zadržali bod prednosti nad Radnikom, Zeničani su se na samo bod razlike primakli četvrtoplasiranom sarajevskom Željezničaru.

– Nijedna ekipa na svijetu, ni oni najveći klubovi, svake sedmice ne igraju dobro. Ali je bitno da smo bili tim i dobili što smo tražili. Zato sam zadovoljan, jer nekada se može i dobro igrati, a ne pobijediti niti osvojiti bod – ističe trener Cihat Arslan, koji je svjestan kako je njegov tim imao poteškoća u Bijeljini.

Arslan je zadovoljan činjenicom da je njegov tim jedini neporažen ovog proljeća u BHT Premijer ligi Bosne i Hercegovine te za sutra u Krupi na Vrbasu najavljuje novu tešku utakmicu, mada je rival u zoni ispadanja i zadnji na tablici.

– U slučaju da nas pobijede, oni bi zadržali šanse za opstanak. Uz to se igra na terenu s umjetnom travom, na koji se još nismo navikli. Zato smo u srijedu taktički trening održali na našem terenu s umjetnom travom – ističe Arslan, koji dodaje kako na ovom gostovanju idu na pobjedu, a na put kreću već danas nakon treninga.

– Ako uspijemo pobijediti, znamo da ćemo puno toga dobiti. Hvala Bogu dobro idemo, a ovo će nam biti četvrta gostujuća utakmica u prvih sedam kola proljećnog dijela – napominje Arslan.

On neće moći računati na tek oporavljenog veznjaka Fenana Salčinovića i stopera Luku Miletića, koji ima tri žuta kartona.

– Salčinović je odradio samo jedan trening, ali imamo osam veznih igrača pa ću naći zamjenu. Miletića će, vjerovatno, zamijeniti Pacual Okoli – kaže Arslan, koji ističe kako sada ima samo jednog klasičnog napadača, Harisa Dilavera, nakon što je Stevo Nikolić napustio tim.

Na njegovu i sreću ekipe, kaže Arslan, Dilaver ovog proljeća igra odlično i gotovo redovno trese protivničke mreže.