Fudbal

trener širokog brijega

Igra se samo kako bi zadovoljili formu, ostali smo na pet seniora

24/10/2020

Naglasio je kako je ovo jako specifična situacija i da je u pitanju presedan u nogometu

Sa samo pet igrača iz seniorske ekipe i dvanaestoricom golobradih momaka iz juniorske ekipe, NK Široki Brijeg se pripremao za subotnje gostovanje kod FK Tuzla City u 12. kolu m:tel Premijer lige BiH.

“Tijek priprema za ovu utakmicu nije bio uobičajen. Do dva dana unatrag nismo znali s kojim igračima raspolažemo. Ostali smo na samo pet igrača iz seniorske momčadi i njima smo priključili 12 juniora. Odradili smo samo tri zajednička treninga”, kazao je trener NK Široki Brijeg Toni Karačić na konferenciji za medije i dodao kako ovakvu situaciju ipak treba prihvatiti.

Naglasio je kako je ovo jako specifična situacija i da je u pitanju presedan u nogometu.

“Igra se samo kako bi zadovoljili formu. No, sada je tako, prihvaćamo ovakvu situaciju. Zaigrat ćemo hrabro i nadati se najboljem”, poručio je Karačić ne zaboravivši napomenuti kako je ipak očekivao “da će nadležni donijeti bolju odluku, odluku u interesu nogometa i zdravog sportskog nadmetanja”.

Uz dva mjeseca starijeg Matu Stanića, 22-godišnji vezni igrač Mateo Marić bit će najstariji igrač u ekipi. U ulozi kapitena predvodit će širokobriješku mladost u nadi postizanja pozitivnog rezultata.

“Neobična je situacija, za ovu utakmicu se nismo pripremali kao za druge utakmice. Ipak, dok postoji nada, imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu. Ovo je i idealna prilika našim juniorima za nametnuti se i skrenuti pozornost na sebe. U svakom slučaju, imat će podršku nas nešto iskusnijih suigrača”, istaknuo je kapetan Mateo Marić.

Uz njega, od igrača iz seniorske ekipe trener Karačić moći će računati na golmana Martina Zlomislića, Matu Stanića, Kristijana Medića i Ivana Ikića, a preostala mjesta u prvom sastavu popunit će juniori.

“Bez ikakvog pritiska, ovi će momci sigurno pokazati hrabrost i jedan pozitivni inat”, poručio je Marić.

Utakmica na Tušnju počinje u 14:30 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sport.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.