Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Igrače Dinama čekaju “masne” premije ako prođu Rosenborga

olmo-hajrovic

Prema posljednjim informacijama iz Zagreba, čelnici Dinama su već dogovorene spremni i podebljati ukoliko ekipa završi u grupnoj fazi Lige prvaka

Nogometaši zagrebačkog Dinama na korak su do plasmana u Ligu prvaka. Uoči uzvratne utakmice s norveškim Rosenborgom (utorak, 27. avgusta, 21 sat, Trondheim) Modri imaju prednost od 2:0 i vrlo su blizu da klubu osiguraju “masnu” zaradu. No, za uspjeh i plasman u jednu od grupa Lige prvaka Dinamo će izdašno nagraditi svoje igrače.

Dinamo bi ulaskom u Ligu prvaka zaradio između 23 i 24 miliona eura! Samo od plasmana u LP zarada bi bila 15,25 miliona eura, a tome treba dodati i nagradu koju UEFA daje klubovima na osnovu njihovog uspjeha u proteklih 10 godina. Za Dinamo je to u ovom trenutku između 7,7 i 8,8 miliona eura…

Sjajna je to zarada, samo za plasman, a na to se trebaju dodati nagrade za eventualne pobjede u grupi (2,7 milijuna eura) ili remi (900.000 eura). O zaradi koja bi došla prolaskom grupe ne treba ni razmišljati.

Klub će igračima, u slučaju plasmana u grupnu fazu, isplatiti već ranije dogovorene premije.

Prema informacijama koje su objavili hrvatski mediji, svakog igrača iz udarne postave čeka nešto više od 100.000 eura. Istina, to je bruto cifra koju treba umanjiti za porez od oko dvadesetak posto.

Taj maksimalan bonus dobili bi igrači koji su odigrali najviše minuta u kvalifikacijama za LP. Postoji i “bazni” minimum, a to je oko 20.000 eura po igraču, tako da će zasluženu nagradu dobiti i oni koji nisu imali priliku zaigrati.

Prema posljednjim informacijama iz Zagreba, čelnici Dinama su već dogovorene spremni i podebljati ukoliko ekipa završi u grupnoj fazi Lige prvaka.