Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igrači Atletica presretni: Korak smo bliže ostvarenju sna

atletico slavlje2

Nogometaši Atletico Madrida presretni su nakon plasmana u finale Lige prvaka.

Atletico je u uzvratnom susretu polufinala u Münchenu poražen od Bayerna sa 2:1, ali je prošao u finale zahvaljujući pobjedi od 1:0 u prvom meču u Madridu te golu u gostima.

– Oduševljeni smo. Bilo je teško, zaista teška utakmica, imali smo velikog protivnika na suprotnoj strani i morali smo se braniti a u isto vrijeme pokušatio postići gol. To smo i uradili. Oni su bili bolji, ali smo mi postigli gol u gostima – kazao je strijelac gola za Atletico Antoine Griezmann.

Golman Jan Oblak u 34. minuti odbranio je jedanaesterac Thomasa Müllera.

– Znali smo da će biti teško, u prvom poluvremenu bili smo loši. Oni su postigli gol, dobili prvo poluvrijeme s 1:0 i mi smo u nastavku morali postići pogodak što smo i uradili. Nisam sretan što smo primili gol, ali to je nogomet. Srećom, u prvom poluvremenu smo gubili samo sa 1:0 i postigli smo gol u drugom. Na kraju je samo to važno. Mi smo u finalu. Možemo biti ponosni i sretni – izjavio je Oblak, a prenosi UEFA.

Fernando Torres, napadač Atletica, naglasio je da je ponosan na ekipu koja je “potpuno zasluženo u finalu”.

– Eliminirali smo jednu od najboljih ekipa u Evropi i korak smo bliže ostvarenju sna. Kada igrate protiv ekipe kao što je Bayern, ne možete igrati onako kako želite. Želimo osvojiti titulu i nije nam važno ko je na suprotnoj strani. Pobijedili smo prvake Holandije, Španije i sada Njemačke – kazao je Torres.